Κερί που μυρίζει σαν κέικ! Φτιάξτο μόνη σου και δημιούργησε μια ζεστή ατμόσφαιρα!

Κερί που μυρίζει σαν κέικ! Φτιάξτο μόνη σου και δημιούργησε μια ζεστή ατμόσφαιρα!
Πώς θα σας φαινόταν κάθε φορά που μπαίνετε στο σπίτι σας να μυρίζει σαν φρεσκοψημένο κέικ; Είναι μια υπέροχη ιδέα ειδικά όταν περιμένετε στο σπίτι φίλους και συγγενείς και θέλετε να δημιουργήσετε μια ζεστή και όμορφη ατμόσφαιρα.

Πώς θα φτιάξετε, λοιπόν, κεριά που να μυρίζουν σαν κέικ;

Τι θα χρειαστείτε Για να φτιάξετε το συγκεκριμένο κερί θα χρειαστείτε 2 μεγάλα άδεια βαζάκια μαρμελάδας, κερωμένα φιτίλια, κόλλα, μολύβια, αυτοκόλλητη ταινία, 2-3 κ.σ. νερό, 1-2 κ.σ. σιρόπι καλαμποκιού, ένα πινέλο, 1/2 φλ. πολύχρωμη τρούφα, 400 gr λιωμένο κερί (μπορείτε να λιώσετε παλιά κεριά), κυβάκια κεριού με άρωμα cupcakes (μπορείτε να τα βρείτε σε online καταστήματα όπως το michaels.com).

Ξεκινήστε τη διαδικασία λιώνοντας το κερί.

Δείτε ακόμη: Ο πιο έξυπνος τρόπος για να κάνεις τα μαχαίρια σου να αστράφτουν!

Ξεκινήστε κολλώντας τα φιτίλια στον πάτο του βάζου. Στη συνέχεια σε ένα μπολ ανακατέψτε το σιρόπι καλαμποκιού και το νερό. Με το πινέλο αλείψτε το εσωτερικό του βάζου με το μείγμα που θα δημιουργήσετε από σιρόπι και νερό. Κρατώντας το βάζο οριζόντια προσθέστε τρούφα γύρω-γύρω στο εσωτερικό του βάζου. Επαναλάβετε τη διαδικασία στο δεύτερο βάζο.

Χρησιμοποιώντας ένα μολύβι και λίγη αυτοκόλλητη ταινία στερεώστε το φιτίλι ώστε να παραμείνει στο κέντρο.

Στερεώστε στο κέντρο το φιτίλι και ρίξτε τρούφα, αφού πρώτα αλείψετε το βάζο εσωτερικά με το μείγμα σιρόπι-νερό.
Στη συνέχεια πάρτε ένα κατσαρολάκι με νερό, βάλτε το στη φωτιά και τοποθετήστε από πάνω ένα μικρότερο κατσαρολάκι με το κερί. Όταν το νερό αρχίζει να βράζει το κερί θα αρχίσει να λιώνει. Ρίξτε μέσα στο κερί 3-4 κύβους με άρωμα cupcake. Όταν το μείγμα λιώσει εντελώς, ρίξτε το στα βάζα. Βάλτε τα βάζα στο ψυγείο για να κρυώσει το κερί πιο γρήγορα. Μετά από 3-4 ώρες θα είναι έτοιμο για χρήση.

spirossoulis

Δείτε ακόμη: Έχετε μικρούς χώρους στο σπίτι; Έξυπνα τρικ για να τους εκμεταλλευτείτε!