Βιβλία, βάζα, κορδέλες, πιάτα, ακόμα και η ταπετσαρία που περίσσεψε από το υπνοδωμάτιο, όλα μπορούν να αξιοποιηθούν δίνοντας νέα εικόνα στον χώρο σας. Υιοθετήστε τις παρακάτω ιδέες για να αλλάξετε τη διακόσμηση του προσωπικού σας χώρου, με αντικείμενα που ήδη έχετε στο σπίτι αλλά δεν χρησιμοποιείτε πια.

Αξιοποιήστε τα γυάλινα μπουκάλια και βάζα που δεν χρησιμοποιείτε. Διαλέξτε όσα από αυτά έχουν παρόμοιες αποχρώσεις ώστε να δίνουν ομοιόμορφη εικόνα και να δένουν αρμονικά με τον χώρο – σε αυτό θα βοηθήσουν και τα κατάλληλα λουλούδια, αν επιλέξετε να τα χρησιμοποιήσετε σαν βάζα.

Δείτε ακόμη: Ιδέες για να κάνεις το σπίτι σου να θυμίζει διαμέρισμα Νέας Υόρκης!

Αν έχετε μπουκάλια και βάζα που ταιριάζουν χρωματικά, συγκεντρώστε τα σε ένα σημείο.
Προβάλετε τα ενθύμια από τα ταξίδια και τις διακοπές σας, ενσωματώνοντάς τα σε συνθέσεις και διακοσμητικά καλάθια όπως τα κοχύλια, οι αστερίες, τα οποία προσθέτουν έναν πιο προσωπικό τόνο στην διακόσμηση, καθώς αντικατοπτρίζουν ευχάριστες αναμνήσεις και εμπειρίες από τη ζωή σας. Μπορείτε επίσης να ξεκινήσετε μια συλλογή με μικρά μπουκάλια όπου μέσα σε κάθε ένα θα φυλάτε άμμο από την περιοχή που επισκεφτήκατε.

Τοποθετήστε κατά μήκος ενός ραφιού τα μπουκαλάκια με την άμμο από τα διαφορετικά ταξίδια σας. Το θέμα θα παραπέμπει στις διακοπές σας χωρίς να είναι καλοκαιρινή η διακόσμηση.
Χρησιμοποιήστε χαρτί ή ταπετσαρία για να ντύσετε το πίσω μέρος μιας βαρετής βιβλιοθήκης η ραφιέρας, η οποία έτσι θα αποκτήσει στυλ και θα αναδείξει τα αντικείμενα που θα τοποθετηθούν μπροστά της.

Ακόμα και η ταπετσαρία που περίσσεψε από το υπνοδωμάτιο θα ταιριάξει στην πλάτη της βιβλιοθήκης που έχετε στο σαλόνι.
Βάλτε χρώμα και πινελιές ζωντάνιας σε ένα δωμάτιο με τον πιο απλό τρόπο: Προσθέστε χρωματιστές λωρίδες σε ένα μονόχρωμο φωτιστικό ή κορδέλες σε ένα απλό γυάλινο βάζο και ανανεώστε το.

Χρησιμοποιήστε κορδέλες στα χρώματα του δωματίου που θέλετε να εντάξετε το βάζο.

Βγάλτε από το συρτάρι τα παλιά πιάτα της γιαγιάς ή όσα δεν χρησιμοποιείτε πια και δημιουργήστε μια σύνθεση αταίριαστων σκευών που θα δώσει μία pop νότα πάνω από το κρεβάτι ή στον τοίχο του καθιστικού σας.

Μην τοποθετήσετε τα πιάτα συμμετρικά αλλά δώστε τους ένα πιο δυναμικό σχήμα.
Χρησιμοποιήστε τις παλιές ξύλινες κρεμάστρες σας για έναν πιο καλόγουστο και ξεχωριστό τρόπο να κρεμάτε τις αφίσες στο δωμάτιό σας, δίνοντας έναν πιο handmade και ξεχωριστό τόνο στον τοίχο.

Θα δημιουργήσετε κάτι μοντέρνο ενώ θα χρησιμοποιήσετε κάτι παλιό!
Αν έχετε τζάκι το οποίο έχει πέσει σε αχρηστία εδώ και καιρό, μπορείτε να καλύψετε τον αναξιοποίητο χώρο με βιβλία και να δώσετε την εντύπωση μιας πρωτότυπης βιβλιοθήκης.
Βγάλτε τις παλιές χρωματιστές κουβερτούλες που δεν χρησιμοποιείτε και τοποθετήστε τις στους ακάλυπτους πάγκους ή τα καναπεδάκια σας για να αποκτήσουν έτσι μια πιο «χουχουλιάρικη» υφή και να ζεστάνουν χρωματικά τον χώρο.

Δείτε ακόμη: Έχετε μικρούς χώρους στο σπίτι; Έξυπνα τρικ για να τους εκμεταλλευτείτε!

Πηγή: spirossoulis

loading...
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ