Τα υλικά, τα prints, τα έπιπλα, οι λύσεις και οι βασικοί κανόνες που πρέπει να γνωρίζεις…

Οι Κινέζοι λένε «Ακόμα και αν το σπίτι σου έχει χίλια δωμάτια, σε ένα κοιμάσαι κάθε βράδυ». Σκέψου λοιπόν: όντως χρειάζεσαι όλα όσα σε περιτρυγυρίζουν στο σπίτι; Αυτή είναι η βασική ερώτηση που πρέπει να κάνεις στον εαυτό σου ξεκινώντας να φτιάχνεις ή να ανακαινίζεις ένα σπίτι. Πολλά από τα πράγματα (διακοσμητικά, μεμοραμπίλια, ρούχα, ενθύμια… συλλέκτες σκόνης γενικότερα) που έχουμε στο σπίτι μας, είναι εκεί γιατί έχουν ξεχαστεί από περασμένες εποχές και γιατί δεν είχες το θάρρος να σκεφτείς πως θα ήταν να τα «ξεφορτώνεσαι». Και όταν κάνεις αυτό το μεγάλο βήμα, να κρατήσεις μόνο τα απαραίτητητα/αγαπημένα θα δεις ότι το σπίτι σου είναι πολύ πιο άνετο/πρακτικό/λειτουργικό/ανάλαφρο από όσο νομίζεις.

Δείτε ακόμη: Τα πιο εντυπωσιακά θέματα διακόσμησης σε σπίτια που είδαμε το 2015

Και αφού έχεις κάνεις το απαραίτητο ξεσκαρτάρισμα επένδυσε στα σωστά έπιπλα. Το καθιστικό οφείλει να ικανοποιεί πολλούς ρόλους. Πράξε ανάλογα. Ο καναπές πρέπει να ανοίγει για να φιλοξενεί τους επισκέπτες και παράλληλα να έχει αποθηκευτικό χώρο για τα απαραίτητα. Οι μεγάλες βιβλιοθήκες είναι πρακτικές αλλά καταλαμβάνουν μεγάλο όγκο στο μάτι. Το ίδιο ισχύει και για τα έπιπλα τηλεόρασης. Προτίμησε τις βάσεις που στερεώνονται στον τοίχο  και δεν καταλαμβάνουν τετραγωνικά.

Δείτε ακόμη: Μαθήματα διακόσμησης απο τις Κardasian!

Στην κρεβατοκάμαρα αξιοποίησε κάθε μικρή γωνιά για να «χωρέσεις» τα απαραίτητα. Πίσω από την πόρτα χωράει ένα ολόσωμος καθρέφτης, στη θέση του κομοδίνου μπορεί να μπει ένα μικρό γραφείο με σκαμπό και το κρεβάτι μπορεί να έχει αποθηκευτικό χώρο στο εσωτερικό. Απέφυγε τις ογκώθεις πολυθρόνες που καταλήγουν σε κρεμάστρες για τα ασιδέρωτα.

Δες εδώ όλα τα  tips για να αυξήσεις τα τετραγωνικά του χώρου σου:

loading...
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ