Από τον Δημήτρη Χατζηκυριάκου

Ακόμα κι αν δεν δουλεύεις σε μια εταιρεία που διαθέτει στις εγκαταστάσεις της γυμναστήριο, μπαρ ή κρεβάτι για τον μεσημεριανό σου ύπνο, δεν σημαίνει ότι δεν μπορείς, με μικρές τροποποιήσεις, να κάνεις το δικό σου γραφείο ξεχωριστό. Οι λεπτομέρειες είναι που κάνουν τη διαφορά.

Βάλε λίγη ζωή
Είναι γνωστό ότι τα φυτά στο χώρο εργασίας δίνουν ευεξία και μπορούν να ενισχύσουν την προσοχή. Συγκεκριμένα, έρευνα που έγινε σε δύο γκρουπ ανθρώπων έδειξε ότι εκείνοι που μπήκαν σε έναν χώρο εργασίας όπου υπήρχε μια ορχιδέα, ένα κινέζικο αειθαλές και μια σεφλέρα νάνος είχαν πολύ καλύτερες επιδόσεις σε μια άσκηση που τους δόθηκε, σε αντίθεση με εκείνους που έκαναν την ίδια άσκηση σε έναν χώρο χωρίς φυτά.

Μην μπερδεύεις τη γυμναστική με τη δουλειά
Το να κάθεσαι τόσες ώρες σε ένα γραφείο μπορεί να αποδειχτεί βλαβερό για την υγεία σου, αλλά πριν σηκωθείς από την καρέκλα για να τρέξεις το τετράγωνο πρέπει να γνωρίζεις το εξής: πρόσφατη έρευνα έδειξε πως η σωματική άσκηση κατά τη διάρκεια της εργασίας μπορεί να μειώσει την απόδοσή σου. Είναι γεγονός ότι η νοητική ενέργεια που καταναλώνεις για να κρατιέσαι ισορροπημένος είναι μεγάλη, ακόμα κι αν δεν το καταλαβαίνεις. Το να διακόψεις τη δουλειά σου για να κάνεις κάτι τελείως διαφορετικό μπορεί να σε αποσυντονίσει. Επίσης, αποδείχθηκε ότι εκείνοι που κάθονταν σε μεγάλες μπάλες εκγύμνασης δεν είδαν καλύτερα αποτελέσματα στο σώμα τους από εκείνους που κάθονταν σε κανονικές καρέκλες.

gr

Η σωστή θερμοκρασία
Αν το γραφείο σου είναι πολύ ζεστό ή πολύ κρύο, μπορεί να σου αποσπάσει την προσοχή, ειδικά τις απογευματινές ώρες. Μεταξύ 13:00 και 16:00, η θερμοκρασία του σώματός σου πέφτει ελαφρώς, οπότε, αν είσαι σε έναν ήδη κρύο χώρο, θα κρυώσεις περισσότερο και αυτό θα σε αποσυντονίσει και θα μειώσει την απόδοσή σου. Έρευνα απέδειξε ότι τα περισσότερα ορθογραφικά λάθη γίνονται όταν η θερμοκρασία ανεβαίνει πάνω από τους 22 °C.

Ξέχνα τις γωνίες
Οι καμπύλες του γραφείου σου έχουν σημασία. Προτίμησε ένα γραφείο με καμπύλες, επειδή, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα, θα σε βοηθήσει να δουλεύεις πιο ήρεμος. Όταν οι συμμετέχοντες μπήκαν σε έναν χώρο με γραφεία χωρίς αυστηρές γωνίες, ένιωσαν οικειότητα και ηρεμία και εργάστηκαν με μεγαλύτερη χαρά.

Βγάλε φως… βάλε θόρυβο
Αν δουλεύεις πάνω σε ένα project που χρειάζεται δημιουργικότητα, κλείσε το φως του γραφείου σου και βάλε μουσική ή «άκουσε» απλώς το θόρυβο που κάνουν οι γύρω σου. Σύμφωνα με την έρευνα, το χαμηλό φως σε βοηθά να λύσεις ευκολότερα μια υπόθεση, ενώ ο φυσικός ήχος του χώρου διεγείρει την περιοχή του εγκεφάλου που δημιουργεί νέες ιδέες.

 

Διαβάστε ακόμα στο youweekly.gr:

7 tips για να κρατάτε πάντα το σπίτι σας σε ταξη!

8 αντικείμενα που μπορείτε να κορνιζάρετε για να δώσετε μονάδικο στυλ στο σπίτι!

Δώσε στυλ στο μπαλκόνι σου με πρωτότυπα έπιπλα κήπου

Τα καλύτερά μας σήμερα:

Αποκάλυψη βόμβα! Ελληνίδα τραγουδίστρια χώρισε μετά την βάφτιση του γιου της και δεν το έμαθε κανείς!

Τους «τσακώσαμε»! Μενεγάκη – Παντζόπουλος: Φωτογραφίες από την απόδρασή τους στην Κύθνο!

Τραγικές ώρες για πασίγνωστο τραγουδιστή! Του διαγνώστηκε καρκίνος!

loading...