Τα κεριά είναι ένα πολύ όμορφο διακοσμητικό και δημιουργούν πολύ ωραία ατμόσφαιρα, ενώ μπορούμε να τα φτιάξουμε μόνες μας με μικρό κόστος , ακριβώς όπως τα θέλουμε.

Ξεκινάμε βάζοντας στο μεγάλο κατσαρολάκι νερό, στο μικρό την παραφίνη(την οποία θα βρούμε σε μεγάλα σουπερμάρκετ ή καταστήματα με είδη σπιτιού) σαν Μπεν-μαρί. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε παλιές κονσέρβες, γυάλες, ποτήρια και ό, τι άλλο μας φαίνεται κατάλληλο σαν καλούπια για τα κεριά μας. Διαφορετικά μπορούμε να γεμίσουμε κουτιά και να αφήσουμε τα κεριά μέσα. Αν επιλέξουμε καλούπια, μπορούμε να τα αλείψουμε με  σπορέλαιο ή να τα ψεκάσουμε με σπρέι σιλικόνης.

Δείτε ακόμη: Φανταστικές ιδέες για να διακοσμήσετε τους άδειους τοίχους σας…!

Μόλις η παραφίνη αρχίσει να λιώνει μπορούμε να ρίξουμε  μέσα όσα υπόλοιπα κεριών έχουμε- καλύτερα στους  140°C. Όταν έχει λιώσει τελείως μπορούμε να προσθέσουμε μέσα αρωματικά (κανέλα, αρωματικά έλαια) φυτικές χρωστικές ή κηρομπογιές- ανακατεύοντας συνέχεια.  Καθώς η παραφίνη αρχίζει να σκληραίνει, φτάνει η ώρα του φιτιλιού. Δένουμε την μία άκρη σε ένα μολύβι και βύυθίζουμε την άλλη βαθιά στο κερί, προσεκτικά. Στηρίζοντας το μολύβι στο στόμιο του καλουπιού ξέρουμε ότι δεν θα πέσει το φιτίλι μέσα στο κερί.

Καλό είναι να αφήσουμε την παραφίνη να κρυώσει πολύ πριν προσπαθήσουμε να βγάλουμε το κερί από το καλούπι. 24 ώρες όμως είναι αρκετές. Αναποδογύριζουμε το καλούπι και το κερί -εφόσον έχουμε βάλει αρκετό σπορέλαιο νωρίτερα- θα γλιστρήσει εύκολα και άπλα. Μετά μπορούμε να συμπληρώσουμε τη διακόσμηση με ό, τι θέλουμε.

SOS: Η  παραφίνη είναι ιδιαίτερα εύφλεκτη και άρα επικίνδυνη στη φωτιά. Δεν πρέπει να τη ρίξουμε στο νεροχύτη γιατί θα στεροεποιηθεί και θα βουλώσει. Αν η παραφίνη υπερθερμανθεί, οι αναθυμιάσεις της μπορεί να προκαλέσουν διάφορα αναπνευστικά προβλήματα, οπότε θέλει προσοχή.

Δείτε ακόμη: Ιδέες για να ανανεώσετε τα παλιά σας έπιπλα…!

loading...