Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην Αμερική, το 42% των Αμερικάνων καίνε τα κεριά τους στο σαλόνι, το 18% στην κουζίνα και το 13% στο υπνοδωμάτιο.

Θέλετε να δώσετε καλοκαιρινή πνοή στο σπίτι σας και να το γεμίσετε με χρώμα, ζωντάνια και όμορφα χρώματα; Σύμφωνα με το spirossoulis.com θα χρειαστείτε 4 απλά υλικά (που ίσως έχετε ήδη στο σπίτι σας) με τα οποία μπορείτε να φτιάξετε τα πιο όμορφα κεριά. Αποφασίστε μόνο ποιες αποχρώσεις σας αρέσει να συνδυάζετε και ξεκινήστε.

thehomeissue_candle1Τι θα χρειαστείτε Για να φτιάξετε καλοκαιρινά κεριά με χρώμα και στιλ, θα χρειαστείτε άδεια βαζάκια, φιτίλια, κόλλα για γυάλινες και μεταλλικές επιφάνειες (θα βρείτε σε χρωματοπωλεία), κηρομπογιές (θα βρείτε σε βιβλιοπωλεία και κερί σε σκόνη (θα βρείτε σε e-shops ή σε μαγαζιά με υλικά κατασκευών).

Το γνωρίζατε πως η οικονομική κρίση που υπάρχει σε πολλές χώρες σε όλο τον κόσμο έχει βοηθήσει στην αύξηση της βιομηχανίας του κεριού; Ο λόγος είναι πως τα κεριά είναι χαλαρωτικά και ηρεμούν τις αισθήσεις μετά από μια κουραστική και αγχωτική μέρα.

thehomeissue_candle03Βήμα 1ο

Κολλήστε το φιτίλι στον πάτο από το κάθε βαζάκι.

Βήμα 2ο

Βάλτε σε ένα μπολ τριμμένο κερί, μερικά κομματάκια κηρομπογιάς και προαιρετικά μερικές σταγόνες αιθέριου ελαίου της επιλογής σας (σε περίπτωση που θέλετε να φτιάξετε ένα αρωματικό κερί). Τοποθετήστε το μπολ στον φούρνο μικροκυμάτων για 2 λεπτά και στη συνέχεια ρίξτε το υγρό μέσα στο βαζάκι που θέλετε να φτιάξετε το κερί σας. Φροντίστε να έχετε τοποθετήσει το βαζάκι σε πλάγια θέση για να δημιουργηθούν οι πλάγιες λωρίδες χρώματος που βλέπετε στην παραπάνω φωτογραφία. Επίσης πολύ σημαντικό είναι να έχετε στερεώσει το φυτίλι με τέτοιο τρόπο -μπορείτε, για παράδειγμα, να το δέσετε γύρω από ένα μολύβι- έτσι ώστε να μην σας μείνει στον πάτο του βάζου.

Αν θέλετε μπορείτε με τον ίδιο τρόπο που σας περιγράψαμε παραπάνω να φτιάξετε κερί με παραπάνω από 3 αποχρώσεις και χωρίς να γέρνετε το δοχείο κάθε φορά προς άλλη κατεύθυνση. Κάπως έτσι θα έμοιαζε ένα ουράνιο τόξο εγκλωβισμένο μέσα σε ένα δοχείο μέσα στο σπίτι σας!
Κάπως έτσι θα έμοιαζε ένα ουράνιο τόξο εγκλωβισμένο μέσα σε ένα δοχείο μέσα στο σπίτι σας!

thehomeissue_candle02

Βήμα 3ο

Επαναλάβετε την παραπάνω διαδικασία του δεύτερου βήματος με ένα άλλο χρώμα κηρομπογιάς. Τοποθετήστε πλάγια το βαζάκι προς την αντίθετη κατεύθυνση αυτή τη φορά και ρίξτε πάλι στο εσωτερικό του το υγρό κερί.

Έξτρα tip Μπορείτε να πετύχετε το ίδιο αποτέλεσμα με πριν, λιώνοντας 3 διαφορετικές αποχρώσεις κεριού που ίσως έχετε ήδη στο σπίτι σας και δεν ξέρατε μέχρι τώρα πώς να εκμεταλλευτείτε.

Δείτε στο παρακάτω βίντεο την ακριβή διαδικασία για να φτιάξετε τα πολύχρωμα κεριά που σας περιγράψαμε παραπάνω!

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: 

Γρατζουνιές στα Έπιπλα: Δες πως θα τις εξαφανίσεις με τον πιο εύκολο τρόπο!

Δείτε για πρώτη φορά την πολυώροφη μεζονέτα του Αντώνη Ρέμου στη Γλυφάδα – Είναι σαν φρούριο

 
loading...