Ο σωστός φωτισμός στο υπνοδωμάτιο είναι πολύ σημαντική υπόθεση μιας και σε αυτό το χώρο χαλαρώνετε και ηρεμείτε. Πώς θα επιλέξετε, λοιπόν, τον κατάλληλο φωτισμό; Εμείς είμαστε εδώ για να σας πούμε όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε.

Είναι πολύ σημαντικό να μην έχετε έντονο φως που προέρχεται από μόνο μια πηγή στο δωμάτιο καθώς με αυτόν τον τρόπο δεν θα καταφέρνετε να χαλαρώνετε.

Λάμπες με ζεστό φωτισμό: Η επιλογή της σωστής λάμπας παίζει σπουδαίο ρόλο στη χαλάρωσή σας. Επιλέξτε λάμπες που βγάζουν κίτρινο φως για πιο ζεστή ατμόσφαιρα. Αυτές  οι λάμπες είναι θερμοκρασίας 2.700 βαθμών Κέλβιν. Οι λαμπτήρες αυτοί, μάλιστα, απαιτούν 1-2 λεπτά, από τη στιγμή που θα ανάψουν, ώστε να φτάσουν στη μέγιστη απόδοση φωτισμού.

Έξτρα tip Αν μέσα στο υπνοδωμάτιό σας βρίσκεται και το γραφείο σας τότε θα πρέπει να επιλέξετε πιο λευκές λάμπες θερμοκρασίας 5.000 βαθμών Κέλβιν.

Επιλέξτε λάμπες με χαμηλό κίτρινο φωτισμό για πιο χαλαρωτική ατμόσφαιρα αλλά προσθέστε έξτρα φωτιστικά για τις ώρες που θέλετε να διαβάσετε ένα βιβλίο ή να δουλέψετε.

Δείτε ακόμη: Τρίζει το κρεβάτι σου; Με αυτό το έξυπνο tip θα το διορθώσεις!

Αλλάξτε τον διακόπτη Αλλάξτε το διακόπτη με ντίμερ. Το δωμάτιο είναι ένας χώρος που χαλαρώνουμε αλλά σε κάποιες περιπτώσεις χρειάζεται και το έντονο φως. Το ντίμερ (ο χειροκίνητος μηχανισμός που ρυθμίζει την ένταση του φωτός μέσα σε ένα χώρο) θα σας χρησιμεύσει σε περιπτώσεις τακτοποίησης που χρειάζεστε το φως.

Επιλέξτε παραπάνω από μια πηγή φωτισμού Εκτός από το βασικό φωτιστικό που έχει το υπνοδωμάτιό σας, τοποθετήστε μερικά ακόμα μικρότερα φωτιστικά στα κομοδίνα ή σε άλλα σημεία του δωματίου. Για να χαλαρώνετε μια λάμπα των 60 watt είναι ό,τι πρέπει.

Κρυφός φωτισμός Ο κρυφός φωτισμός είναι επίσης μια καλή λύση αν θέλετε να δημιουργήσετε ατμόσφαιρα στο χώρο του υπνοδωματίου. Αυτού του είδους ο φωτισμός «μαλακώνει» τις γραμμές του δωματίου και αναδεικνύει καλύτερα το χώρο και τα έπιπλα. Βάλτε κρυφό φωτισμό στα σημεία που θέλετε να αναδείξετε περισσότερο.

spirossoulis

Δείτε ακόμη:  Έξυπνοι τρόποι για να καθαρίσετε τα μαξιλάρια της κρεβατοκάμαρας σας χωρίς κόπο!

Δείτε ακόμη: Έχετε μικρούς χώρους στο σπίτι; Έξυπνα τρικ για να τους εκμεταλλευτείτε!

Δείτε ακόμη: Ιδέες για να κάνεις το σπίτι σου να θυμίζει διαμέρισμα Νέας Υόρκης!

loading...