Δεν είναι λίγες οι φορές που ξεφυλλίζοντας περιοδικά μόδας και διακόσμησης θαυμάσατε σπίτια διασήμων. Σπίτια με γούστο και φινέτσα, που όμως φαίνονται απλησίαστα, λόγω του μεγάλου οικονομικού τους κόστους. Κι όμως, διαθέτοντας έστω και ένα μικρό ποσό, μα πάνω απ’ όλα γούστο και στιλ, οποιοσδήποτε μπορεί να δημιουργήσει ένα όμορφο και πολυτελές σπίτι με λίγο από αέρα Hollywood.

Αυτό που χαρακτηρίζει τα σπίτια των περισσότερων διασήμων, είναι η λιτή διακόσμηση και οι ζεστές αποχρώσεις. Αγαπούν, ιδιαίτερα , το λευκό χρώμα και το στοιχείο του ξύλου. Φροντίζουν, ώστε τα σπίτια τους να είναι όσο το δυνατόν πιο φωτεινά και ηλιόλουστα, γι’ αυτό και περιβάλλονται από μεγάλα παράθυρα και τζαμαρίες. Εάν είστε κι εσείς οπαδός της μοντέρνας αρχιτεκτονικής με απλές και καθαρές γραμμές προτιμήστε ουδέτερα χρώματα στους τοίχους σας, όπως λευκό και γκρι και συνδυάστε τα με υλικά από ξύλο, μέταλλο και πέτρα. Το αποτέλεσμα θα χαρίσει στο χώρο λιτή πολυτέλεια και καλαισθησία. Φωτίστε το σαλόνι σας με γήινες και ζεστές αποχρώσεις, όπως μπεζ και καφέ και κρεμάστε στους τοίχους πίνακες από inox ή χαλκό. Για ακόμα πιο μοντέρνα γραμμή, τολμήστε το συνδυασμό επίπλων σε ασπρόμαυρες αποχρώσεις και βάψτε ένα τοίχο σε έντονο κόκκινο χρώμα.

Διακοσμήστε με κάδρα με κρυφό φωτισμό σε έντονα και εντυπωσιακά χρώματα. Εάν ανήκετε στην κατηγορία που προτιμά τη διακόσμηση πιο παραδοσιακή και ρουστίκ, προτιμήστε ρετρό χρώματα, όπως ένα βαθύ κίτρινο ή ένα μουντό ροζ. Επιλέξτε έπιπλα από ξύλο με ρουστίκ πινελιές και διακοσμήστε τους καναπέδες σας με ριχτάρια και μαξιλάρια. Τοποθετήστε στα παράθυρα μακριές και βαριές κουρτίνες και αποφύγετε τη χρήση κορνιζών με προσωπικές φωτογραφίες. Εναλλακτικά, μπορείτε να επιλέξετε διακοσμητικά σε μαύρες και σκούρες αποχρώσεις. Οι celebrities συνηθίζουν στα σπίτια τους να μπλέκουν υφές και διαφορετικά design.

Μια ενδιαφέρουσα πρόταση θα ήταν ο συνδυασμός vintage και μοντέρνου στοιχείου, για παράδειγμα ένα vintage έπιπλο-αντίκα μπροστά από ένα ασπρόμαυρο φόντο.

loading...