Σταμάτα να πετάς τα πλαστικά μπουκάλια και δες πως μπορείς να τα αξιοποιήσεις!

Ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες, επειδή ο οργανισμός αφυδατώνεται συχνά λόγω της ζέστης, καταναλώνουμε μεγαλύτερες ποσότητες νερού και πολλές φορές αγοράζουμε μπουκάλια απ’ έξω. Επίσης όλοι στο σπίτι έχουμε πλαστικά μπουκάλια από αναψυκτικά.

Ήρθε η ώρα λοιπόν να τα αξιοποιήσουμε, χρησιμοποιώντας τα μέσα στο σπίτι με τρόπο που ούτε καν είχατε φανταστεί.

ftiaxe-monos-molibo8iki-890x395_c

Για να δούμε…

Μια καλή εναλλακτική είναι να χρησιμοποιήσετε το πλαστικό μπουκάλι για να αποθηκεύετε τις σακούλες από το σούπερ μάρκετ. Πως θα το κάνετε: θα πάρετε ένα μεγάλο πλαστικό μπουκάλι και θα κόψετε το κάτω μέρος του στη συνέχεια τοποθετήστε το στο εσωτερικό ενός ντουλαπιού με το πάνω μέρος προς τα κάτω.

Αυτή τη περίοδο έχουμε αρχίσει ήδη να αποθηκεύουμε τα χειμερινά μας παπούτσια, όπως είναι οι μπότες… όμως για να διατηρήσουν καλύτερα το σχήμα τους μπορείτε να βάλετε ένα μπουκάλι μέσα στο εσωτερικό τους και θα είναι ξανά σαν καινούργιες του χρόνου που θα τις φορέσετε ξανά.

closet1-681x1024

Χρησιμοποιήστε το σαν εργαλείο μαγειρικής, πιο συγκεκριμένα πιέστε το μπουκάλι, κρατήστε το πάνω από τον κρόκο και στη συνέχεια αφήστε τη λαβή σας για να ρουφήξει το μπουκάλι τον κρόκο. Με αυτό τον τρόπο θα κάνετε πιο εύκολη τη ζωή σας μέσα στην κουζίνα.

Κάντε τα μπουκάλια μολυβοθήκες, πως θα το καταφέρετε; Πάρτε δύο μπουκάλια, κόψτε τις βάσεις τους και ενώστε τα μεταξύ τους με ένα φερμουάρ. Στη συνέχεια κολλήστε το φερμουάρ στις δύο άκρες των δύο βάσεων των μπουκαλιών και γεμίστε με μαρκαδόρους, στυλό, μολύβια και ό,τι άλλο επιθυμείτε. Με αυτό τον τρόπο θα έχετε μια πρωτότυπη και χειροποίητη μολυβοθήκη για το γραφείο ή το τραπέζι σας.

Δείτε ακόμη:

Αυγό: Ένας διαφορετικός τρόπος για να καθαρίσετε εύκολα τα δερμάτινα είδη σας!

Έξυπνο τρικ για να διπλώνετε τις κάλτσες σας και να εξοικονομείτε χώρο!

Τρομερό τρικ: Πώς ένα καπάκι από κουτάκι αναψυκτικού θα σε βοηθήσει να κάνεις χώρο στη ντουλάπα σου!

loading...