Η καλύτερη βασιλόπιτα για το 2016!

Η καλύτερη βασιλόπιτα για το 2016!
Περιγραφή
Απλή εύκολη και νόστιμη βασιλόπιτα που έφτιαχνε η μητέρας μας.

Τι χρειαζόμαστε:
1 πακέτο φαριν απ
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν παουντερ
1 και μισή κούπα ζάχαρη
4 αυγά
1 πλάκα βουτύρου 250 γρ.
μισή κούπα γάλα
μισή κούπα πορτοκάλι
λίγο ξύσμα πορτοκαλιού
1 βανίλια προαιρετικά
1 κούπα φουντούκια τριμμένα
1 τριμμένη κουβερτούρα
1 κουταλιά της σούπας λικέρ (τύπου κονιάκ)
Δείτε ακόμη: Χριστουγεννιάτικα μπισκότα με χρωματιστά σχέδια! Θα τα λατρέψεις!

Για το γαρνίρισμα

Άχνη - ζαχαρόπάστα - κουβερτούρα - βουτυροκρέμα
ό,τι άλλο περνάει από το μυαλό σας! Η φαντασία δεν έχει όρια!
Πώς το κάνουμε:
Ρίχνουμε στη συσκευασία του αλευριού μία κουταλιά μπέικιν παουντερ και ανακατεύουμε μέσα στη συσκευασία για να αναμιχθεί καλά. Λιώνουμε το βούτυρο. Τρίβουμε τη κουβερτούρα. Τρίβουμε τα φουντούκια. Στύβουμε το πορτοκάλι και το τρίβουμε στον τρίφτη για να πάρουμε το ξύσμα. Ρίχνουμε τα αυγά με τη ζάχαρη στο μίξερ μέχρι να αναμειχθούν καλά. Προσθέτουμε στο μίξερ τη μισή κούπα γάλα, το χυμό πορτοκαλιού και το ξύσμα του, το λικέρ μας και συνεχίζουμε το ανακάτεμα στο μίξερ. Ρίχνουμε στο μίξερ τη βανίλια, το βούτυρο και προσθέτουμε το μισό αλεύρι και ανακατεύουμε με το μίξερ. Ρίχνουμε το υπόλοιπο αλεύρι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Αφού τα υλικά μας έχουν ανακατευτεί πολύ καλά ρίχνουμε τα φουντούκια και τη κουβερτούρα μας, αφήνουμε να ανακατευτεί καλά το μείγμα μας και όση ώρα ανακατεύεται εμείς βουτυρώνουμε το ταψί. Προσθέτουμε το μείγμα στο βουτυρωμένο ταψί μας και το βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150-170 βαθμούς για περίπου μία ώρα. Βγάζουμε τη βασιλόπιτα μας από το φούρνο την αφήνουμε να κρυώσει πριν τη βγάλουμε από το ταψί. Αφού κρυώσει τη βγάζουμε με προσοχή από το ταψί και την κόβουμε από πάνω αν έχει φουσκώσει πολύ για να είναι ίσια. Και γαρνίρετε όπως εσείς θέλετε... Άχνη - ζαχαρόπάστα - κουβερτούρα - βούτυροκρέμα και ότι άλλο περνάει από το μυαλό σας! Η φαντασία δεν έχει όρια! (μην ξεχάσετε το φλουρί πριν το γαρνίρισμα !!) Καλή Επιτυχία
Λίγα μυστικά ακόμα
Αν ψεκάσετε με λίγες σταγόνες νερό το μείγμα σας πριν τη βάλετε στο φούρνο θα φουσκώσει ομοιόμορφα.

Πολύς κόσμος βάζει το φλουρί πριν το φούρνο.

athensmagazine.gr