• Μερίδες: 5
  • Χρόνος προετοιμασίας: 15′
  • Χρόνος μαγειρέματος: 25′
  • Έτοιμο σε: 40

Οι λιαστές ντομάτες και το κοτόπουλο είναι ένα πολύ ταιριαστό ζευγάρι. Συμπληρώστε το δίδυμο με λαζανάκι Melissa και θα μας θυμηθείτε!

Υλικά
1 πακέτο «Λαζανάκι Μέλισσα»
2 φιλέτα από στήθος κοτόπουλου κομμένα σε φιλετάκια
12 λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
1 φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 φλιτζάνι κρασί λευκό
½ φλιτζάνι κεφαλογραβιέρα Αμφιλοχίας τριμμένη + επιπλέον για το σερβίρισμα
αλάτι πιπέρι
Διαδικασία
Βήμα 1
Βάζετε στη φωτιά ένα βαθύ και ευρύχωρο αντικολλητικό τηγάνι να ζεσταθεί πολύ καλά και στη συνέχεια ρίχνετε το μισό ελαιόλαδο και το κοτόπουλο. Σοτάρετε μέχρι να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές και προσθέτετε το σκόρδο. Τα δουλεύετε για λίγο μαζί και προσθέτετε τις λιαστές ντομάτες, τον μαϊντανό και ανάλογο αλατοπίπερο. Μετά από 2 λεπτά ρίχνετε το κρασί και βράζετε το φαγητό μέχρι να μείνει με λίγη σάλτσα.

Βήμα 2
Βράζετε μέσα σε άφθονο αλατισμένο νερό το λαζανάκι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας του.

Βήμα 3
Στραγγίζετε το λαζανάκι (κρατάτε λίγο από νερό που έβρασε) και το ρίχνετε στο τηγάνι με το κοτόπουλο. Προσθέτετε το τριμμένο τυρί και λίγο από το νερό που κρατήσατε ώστε να αραιώσει λίγο η σάλτσα.

Βήμα 4
Αφού πάρει μια βράση το φαγητό, το μοιράζετε σε πιάτα και σερβίρετε αμέσως προσθέτοντας φρεσκοτριμμένο πιπέρι κι επιπλέον φρεσκοκομμένο μαϊντανό. Συνοδεύετε με επιπλέον τριμμένο τυρί για να προσθέσει επιπλέον στο πιάτο του όποιος το επιθυμεί.

olivemagazine.gr

loading...