• Μερίδες: 5
  • Χρόνος προετοιμασίας: 15′
  • Χρόνος μαγειρέματος: 45′
  • Έτοιμο σε: 60′

Τα ζυμαρικά κάνουν και εξαιρετικές μακαρονόπιτες, φτιάχνονται με κάθε λογής υλικά και είναι ένα πρώτης τάξεως ορεκτικό για το καθημερινό αλλά και το κυριακάτικο τραπέζι.

Υλικά
-½ πακέτο μακαρόνια για παστίτσιο Νο2
-10 φύλλα κρούστας
-250γρ. κιμά μοσχαρίσιο
-1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
-2 ντομάτες τριμμένες
-100γρ. Μετσοβόνε τριμμένο
-100γρ. χαλούμι τριμμένο
-½ ποτήρι κρέμα γάλακτος
-100ml λευκό κρασί
-2 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλικομμένο
-½ κουτ. γλυκού ζάχαρη
-½ κουτ. γλυκού σκόνη κάρι
-100γρ. βούτυρο
Διαδικασία
Βήμα 1
Σε ένα τηγάνι ζεσταίνετε το βούτυρο και σοτάρετε καλά τον κιμά. Προσθέτετε το κρεμμύδι, σβήνετε με το κρασί και αλατοπιπερώνετε. Αφήνετε να σιγοβράσουν μέχρι να εξατμιστεί το κρασί. Ρίχνετε την ντομάτα και τη ζάχαρη και μαγειρεύετε για άλλα 5 λεπτά. Αποσύρετε το σκεύος από τη φωτιά και αφήνετε να κρυώσει.

Βήμα 2
Παράλληλα, βράζετε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία. Σουρώνετε και κρυώνετε ελαφρά. Ανακατεύετε τα ζυμαρικά με τον κιμά, τα τυριά, την κρέμα γάλακτος, πασπαλίζετε με το μαϊντανό και το κάρι.

Βήμα 3
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C. Βουτυρώνετε ελαφρώς τα φύλλα και τα τοποθετείτε το ένα πάνω στο άλλο, βάζετε το μίγμα στο κέντρο των φύλλων και τα τυλίγετε σε ρολό διπλώνοντας τις άκρες στο εσωτερικό. Βουτυρώνετε και την επιφάνεια του ρολού και το τοποθετείτε σε ένα ταψί. Ψήνετε στο φούρνο για 30 λεπτά περίπου ή μέχρι να πάρει ένα χρυσαφί χρώμα εξωτερικά.

olivemagazine.gr

loading...