Μπορείτε να τα φάτε με λιγότερες ενοχές.

Υλικά

-100 γραμμάρια αμυγδαλόψιχα
-80 γραμμάρια μαύρη σοκολάτα πολύ ποιοτική, για γλυκά
-6 κρόκους αυγού
-5 ασπράδια
-65 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
-65 γραμμάρια μαύρη ζάχαρη
-Προαιρετικά, λίγα χοντροκομμένα καρύδια
Εκτέλεση

-Ζεστάνετε το φούρνο στους 170 βαθμούς
-Σπάστε τα αυγά και ξεχωρίστε τα ασπράδια
-Σε ένα μπολ ανακατέψτε την αμυγδαλόψιχα και τη ζάχαρη άχνη
-Προσθέστε τους κρόκους αυγών και ανακατέψτε δυναμικά για 3 λεπτά
-Λυώστε τη σοκολάτα σε ένα κατσαρολάκι
-Χτυπήστε τα ασπράδια ρίχνοντας σιγά σιγά τη ζάχαρη άχνη προς το τέλος
-Βάλτε τα ασπράδια στην αμυγδαλόψιχα και προσθέστε και την λυωμένη σοκολάτα
-Ανακατέψτε όλα τα υλικά μαζί, απαλά
-Ρίξτε το υλικό σε μικρά φορμάκια που έχετε βουτυρώσει προηγουμένως
-Βάλτε τα στο φούρνο και ψήστε τα για 15 λεπτά
-Βγάλτε τα από το φούρνο, αφήστε τα να κρυώσουν σε μια σχάρα
-Σερβίρονται με μια μαρμελάδα ή σκέτα με ένα τσάι ή καφέ
-Είναι πιο όμορφα να ρίξετε λίγη άχνη ζάχαρη από πάνω:

iefimerida.gr

loading...