• Μερίδες: για 2 μέτριες φραντζόλες
  • Χρόνος προετοιμασίας: 20′
  • Χρόνος μαγειρέματος: 60′
  • Έτοιμο σε: 1:20

Ένα φοβερό μπιρόψωμο με ξηρούς καρπούς που ταιριάζει πολύ στο πρωινό αλειμμένο με μαρμελάδα της επιλογής σας, αλλά μαζί του φτιάχνετε και ιδιαίτερα σάντουιτς.

Υλικά
500γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 μεγάλο μπουκάλι μπίρα
½ φλιτζάνι καρύδια χοντροκομμένα
½ φλιτζάνι σταφίδες
4 κουτ. σούπας ζάχαρη
½ κουτ. γλυκού αλάτι
2 κουτ. σούπας λάδι
¼ κουτ. γλυκού κανέλα
λίγο λάδι για το άλειμμα
Διαδικασία
Βήμα 1
Σε ένα μέτριο μπολ αδειάζετε τη μπίρα και προσθέτετε τμηματικά το αλεύρι, ανακατεύοντας συνεχώς με σύρμα μέχρι να γίνει ένας παχύρρευστος χυλός.

Βήμα 2
Προσθέτετε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύετε μέχρι να ενσωματωθούν.

Βήμα 3
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC.

Βήμα 4
Αλείφετε με λάδι 2 μακρόστενες φόρμες για κέικ (ή ατομικά φορμάκια αν προτιμάτε) και μοιράζετε μέσα το μίγμα. Αν θέλετε, σκορπάτε από πάνω λίγους ξηρούς καρπούς (ηλιόσπορους, πασατέμπους, καρύδια, κλπ).

Βήμα 5
Ψήνετε τα ψωμιά στο φούρνο για 1 ώρα περίπου ή μέχρι να πάρουν χρώμα. Τα βγάζετε από το φούρνο και τα αλείφετε με λάδι.

olivemagazine.gr

loading...