Τι πιο εύκολο από μια μεσογειακή ομελέτα με ντομάτες και φέτα στο πρωινό, το μεσημεριανό ή το βραδινό σου. Ετοιμασέ την γρήγορα.

Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά

Χρόνος μαγειρέματος: 4-6 λεπτά

Υλικά για 1 ομελέτα (2 μερίδες)

6 μεγάλα άσπρα αβγά

1/2 κουτ. γλυκού ρίγανη

1/2 φλιτζ. ντομάτα κομμένη σε κύβους

1/2 φλιτζ. πράσινη πιπεριά κομμένη σε κύβους

2 κουτ. σούπας φέτα θρυμματισμένη

αλάτι, μαύρο πιπέρι τριμμένο

Εκτέλεση

  1. Βάλε πολύ λίγο ελαιόλαδο στο τηγάνι και ζέστανέ το στη φωτιά. Χτύπησε τα αβγά με τη ρίγανη. Ρίξε το μείγμα στο σκεύος και άφησέ το να τηγανιστεί για 3-5 λεπτά, μέχρις ότου η ομελέτα να ψηθεί καλά σε όλα τα σημεία. Φρόντισε στη διάρκεια του ψησίματος να ανασηκώνεις με μια σπάτουλα τις άκρες της για να μην κολλήσει.
  2. Πρόσθεσε από πάνω την ντομάτα, την πιπεριά και τη φέτα. Χρησιμοποιώντας τη σπάτουλα, γύρισε την ομελέτα από την άλλη πλευρά και άφησέ τη να ψηθεί ακόμη 1 λεπτό, μέχρι να λιώσει η φέτα. Αλατοπιπέρωσε, κόψε την ομελέτα στα δύο και σέρβιρέ την.

Διατροφική ανάλυση (ανά μερίδα – 1/2 της ομελέτας): θερμίδες 109, πρωτεΐνες 50% (14 γραμμ.), λιπαρά 30% (5,6 γραμμ.), υδατάνθρακες 20% (5 γραμμ.), φυτικές ίνες 1 γραμμ.

shape.gr

loading...