• Μερίδες: 6
  • Χρόνος προετοιμασίας: 15′
  • Χρόνος μαγειρέματος: 60′
  • Έτοιμο σε: 1:15 ‘

Πικάντικη πίτα, κατάλληλη για πρώτο πιάτο μαζί με μια πράσινη σαλάτα, αλλά και για σνακ στο σχολείο ή το γραφείο.

Υλικά
-1 κιλό πατάτες
-60γρ. ζαμπόν, σε κυβάκια
-30γρ. κασέρι, σε κυβάκια
-100γρ. καπνιστό τυρί (μετσοβόνε, προβολόνε ή άλλο), σε κυβάκια
-½ φλιτζάνι κεφαλογραβιέρα Αμφιλοχίας, τριμμένη
-4 αβγά
-2 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
-4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
-4 κουτ. σούπας φρυγανιά τριμμένη
-βούτυρο φρέσκο για το άλειμμα της φόρμας
-αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Διαδικασία
Βήμα 1
Βράζετε τις πατάτες σε αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν. Αφού κρυώσουν λίγο, τις καθαρίζετε από τη φλούδα τους και τις περνάτε από το μύλο των λαχανικών να γίνουν πουρές.

Βήμα 2
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC. Ανακατεύετε τα υπόλοιπα μέσα στον πουρέ το ζαμπόν, τα τυριά, τα αβγά, τον μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι.

Βήμα 3
Μεταφέρετε το μίγμα σε βουτυρωμένη στρογγυλή φόρμα με διάμετρο 25εκ. και ισιώνετε την επιφάνεια με πιρούνι. Πασπαλίζετε με τη φρυγανιά και περιχύνετε με το ελαιόλαδο.

Βήμα 4
Ψήνετε την πατατόπιτα στον φούρνο για 30 λεπτά. Τρώγεται ζεστή, αλλά και κρύα είναι πολύ νόστιμη!

olivemagazine.gr

loading...