• Μερίδες: 4-5
  • Χρόνος προετοιμασίας: 20′
  • Χρόνος μαγειρέματος: 30′
  • Έτοιμο σε: 50′

Οικονομικό και μυρωδάτο, ένα ρύζι που σε ταξιδεύει από την Πόλη ως το Μαρόκο και τρώγεται σαν ένα υπέροχο κυρίως στο καθημερινό τραπέζι.

Υλικά

  • 300- 350γρ. συκωτάκια πουλιών
  • 200γρ. μπασμάτι ή οποιοδήποτε άλλο μακρύκοκκο ρύζι
  • 1 ματσάκι κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
  • 1 ντομάτα μεγάλη, σε κύβους
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 σφηνάκι κονιάκ
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο ή ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο και 1 κουτ. σούπας βούτυρο αγελαδινό
  • μερικά κλωναράκια ρίγανη φρέσκια ή θυμάρι
  • 1 κουτ. γλυκού μπαχάρι τριμμένο
  • 1 κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδο τριμμένο
  • 1 ξυλαράκι κανέλας
  • γαρύφαλο τριμμένο, τη μύτη ενός κουτ. γλυκού
  • 1 κουτ. γλυκού μίγμα μπαχαρικών
  • 1 κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά
  • αλάτι, πιπέρι

Διαδικασία

Βήμα 1

Καθαρίζετε τις καρδιές και τα συκωτάκια από τις ίνες, τα πλένετε και τα κόβετε σε μεγάλες μπουκιές.

Βήμα 2

Σε ένα φαρδύ τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο ή το μίγμα λάδι- βουτύρου και σοτάρετε τα συκωτάκια με όλα μαζί τα μπαχαρικά και τα αρωματικά σε πολύ δυνατή φωτιά.

Βήμα 3

Προσθέτετε το ρύζι και τα κρεμμυδάκια και σοτάρετε για άλλο 1 λεπτό. Σβήνετε με το κονιάκ, ανακατεύετε και το αφήνετε να εξατμιστεί.

Βήμα 4

Χαμηλώνετε τη φωτιά στο μέτριο, ρίχνετε τη ντομάτα και αλατοπιπερώνετε. Σταδιακά προσθέτετε νερό ζεστό ή σπιτικό ζωμό κότας αν έχετε, μέχρι το ρύζι να μαγειρευτεί και να μαλακώσει.

Tip
Ιδανικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το μαροκινό μίγμα μπαχαρικών ρας-ελ-χανούντ.

olivemagazine.gr

loading...