Πικάντικο ρύζι με συκωτάκια κοτόπουλου: Οικονομική και μυρωδάτη συνταγή!

Πικάντικο ρύζι με συκωτάκια κοτόπουλου: Οικονομική και μυρωδάτη συνταγή!

  • Μερίδες: 4-5

  • Χρόνος προετοιμασίας: 20'

  • Χρόνος μαγειρέματος: 30'

  • Έτοιμο σε: 50'


Οικονομικό και μυρωδάτο, ένα ρύζι που σε ταξιδεύει από την Πόλη ως το Μαρόκο και τρώγεται σαν ένα υπέροχο κυρίως στο καθημερινό τραπέζι.



Υλικά



  • 300- 350γρ. συκωτάκια πουλιών

  • 200γρ. μπασμάτι ή οποιοδήποτε άλλο μακρύκοκκο ρύζι

  • 1 ματσάκι κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα

  • 1 ντομάτα μεγάλη, σε κύβους

  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο

  • 1 σφηνάκι κονιάκ

  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο ή ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο και 1 κουτ. σούπας βούτυρο αγελαδινό

  • μερικά κλωναράκια ρίγανη φρέσκια ή θυμάρι

  • 1 κουτ. γλυκού μπαχάρι τριμμένο

  • 1 κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδο τριμμένο

  • 1 ξυλαράκι κανέλας

  • γαρύφαλο τριμμένο, τη μύτη ενός κουτ. γλυκού

  • 1 κουτ. γλυκού μίγμα μπαχαρικών

  • 1 κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά

  • αλάτι, πιπέρι


Διαδικασία



Βήμα 1


Καθαρίζετε τις καρδιές και τα συκωτάκια από τις ίνες, τα πλένετε και τα κόβετε σε μεγάλες μπουκιές.



Βήμα 2


Σε ένα φαρδύ τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο ή το μίγμα λάδι- βουτύρου και σοτάρετε τα συκωτάκια με όλα μαζί τα μπαχαρικά και τα αρωματικά σε πολύ δυνατή φωτιά.



Βήμα 3


Προσθέτετε το ρύζι και τα κρεμμυδάκια και σοτάρετε για άλλο 1 λεπτό. Σβήνετε με το κονιάκ, ανακατεύετε και το αφήνετε να εξατμιστεί.



Βήμα 4


Χαμηλώνετε τη φωτιά στο μέτριο, ρίχνετε τη ντομάτα και αλατοπιπερώνετε. Σταδιακά προσθέτετε νερό ζεστό ή σπιτικό ζωμό κότας αν έχετε, μέχρι το ρύζι να μαγειρευτεί και να μαλακώσει.




Tip
Ιδανικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το μαροκινό μίγμα μπαχαρικών ρας-ελ-χανούντ.


olivemagazine.gr