Κλασικός και αγαπημένος ανατολίτικος μεζές που κλέβει καρδιές με την πληθωρική, πικάντικη γεύση του.

ΥΛΙΚΑ
Για τα λαχματζούν

3 κουτ. σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι μικρό ψιλοκομμένο
1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
400γρ. χωριάτικο λουκάνικο (χωρίς τη φλούδα), θρυματισμένο
1 κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά
2 ντομάτες τριμμένες
¼ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
αλάτι, πιπέρι
4 μεγάλες αραβικές πίτες ή τορτίγιες
150γρ. κασέρι τριμμένο
Για το σερβίρισμα

1 μεγάλη ντομάτα ψιλοκομμένη
1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 κουτ. σούπας φύλλα μαϊντανού
50γρ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
200γρ. γιαούρτι
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
ΒΗΜΑ 1
Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι, προσθέτετε το κρεμμύδι, την πιπεριά και τα αφήνετε για 3-4 λεπτά, μέχρι να μαραθούν.

ΒΗΜΑ 2
Στη συνέχεια προσθέτετε το λουκάνικο, τα μπαχαρικά, αλάτι, πιπέρι και συνεχίζετε το σοτάρισμα για 1-2 λεπτά. Τέλος προσθέτετε τη ντομάτα, το μαϊντανό, ανακατεύετε και τα αφήνετε σε μέτρια θερμοκρασία, να μαγειρευτούν για λίγα λεπτά, μέχρι να σωθούν τα υγρά.

ΒΗΜΑ 3
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Τοποθετείτε τις πίτες σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα, μοιράζετε το μίγμα του λουκάνικου πάνω στις πίτες και το απλώνετε ομοιόμορφα, πασπαλίζετε το κασέρι και ψήνετε στο φούρνο για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να λιώσει το τυρί και η πίτα να γίνει τραγανή.

ΒΗΜΑ 4
Ανακατεύετε σε ένα μπολ τη ντομάτα, το κρεμμύδι, το μαϊντανό, το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι και τα κρατάτε στην άκρη.

ΒΗΜΑ 5
Μόλις βγουν τα λαχματζούν από το φούρνο τα σερβίρετε μαζί με τη σαλάτα από πάνω και το γιαούρτι δίπλα ή βάζετε λίγη σαλάτα και γιαούρτι σε κάθε πίτα, τυλίγετε και σερβίρετε.

olivemagazine.gr

loading...