Τα ντουλάπια και τα συρτάρια της κουζίνας είναι ένας χώρος όπου συχνά επικρατεί αταξία μιας και είναι βαρυφορτωμένα με πολλά αντικείμενα και προϊόντα που καμιά φορά δεν χρειαζόμαστε. Αδειάστε ένα – ένα τα ντουλάπια και τα συρτάριά σας, πετάξτε αντικείμενα που δεν χρησιμοποιείτε και οργανώστε τα σωστά. Πιο κάτω έχετε την ευκαιρία να δείτε ανέξοδες και καινοτόμες ιδέες για να οργανώσετε καλύτερα τα ντουλάπια της κουζίνας.
Μην αφήνετε τα γάντια στην περιοχή του νεροχύτη. Βάλτε ένα ειδικό κλιπ στο εσωτερικό της ντουλάπας και κρεμάστε το εκεί.

Δημιουργήστε ένα κομψό ράφι για τα κρασιά σας ή εναλλακτικά επισκεφθείτε το πιο κοντινό κατάστημα με είδη για την κουζίνα και βρείτε αυτό που ταιριάζει με τον χώρο σας (έτσι αποκτάτε περισσότερο χώρο στα ντουλάπια όπου πιθανόν να φυλάγατε τα κρασιά).

Χρησιμοποιήστε ειδικά κουτιά ώστε να αποθηκεύετε σκεύη, τα οποία χρειάζεστε επί καθημερινής βάσεως.

«Εφοδιάστε» μια γωνιά της κουζίνας σας με χαρτί όπου θα μπορείτε να σημειώνετε τη λίστα για τα ψώνια σας.

Τοποθετήστε σε συρτάρι τα καρυκεύματά σας, φροντίζοντας να βάλετε ειδικές ετικέτες στο πάνω μέρος του μπουκαλιού ώστε να τα αναγνωρίζετε εύκολα.

Κρεμάστε τα είδη καθαρισμού που χρησιμοποιείτε συχνότερα. Η πιο εύκολη λύση είναι να τοποθετήσετε μία ράβδο όπου θα κρεμάτε τα είδη καθαρισμού (με αυτόν τον τρόπο αποκτάτε περισσότερο χώρο).

Αξιοποιήστε όσο μπορείτε τον χώρο στο ντουλάπι σας τοποθετώντας (εάν είναι εφικτό) ειδικά δοχεία ή κουτιά στο εσωτερικό τους.

Βρείτε τα παλιά σας παραθυρόφυλλα και χρησιμοποιήστε τα ως βάση για την καλύτερη οργάνωση της κουζίνας σας.

 

athensmagazine.gr

loading...