• Μερίδες: 4
  • Χρόνος προετοιμασίας: 10′
  • Χρόνος μαγειρέματος: 25′
  • Έτοιμο σε: 35′

Κάντε μια καλή αρχή στο δείπνο σας με μια νόστιμη κρύα ντοματόσουπα, γλυκιά και ξινή ταυτόχρονα, με παγωμένη κρέμα από μπλε τυρί, που θα κερδίσει τους καλεσμένους σας.

Υλικά

  • 1 κιλό ντομάτες ώριμες
  • 1 κουτ. γλυκού πελτέ ντομάτας
  • 2 κλαράκια σέλινο ψιλοκομμένο
  • 1 κουτ. γλυκού φυλλαράκια ρίγανης φρέσκιας
  • 2 κουτ. σούπας ξίδι
  • 2 κουτ. σούπας ζάχαρη
  • αλάτι, πιπέρι
  • Για την κρέμα μπλε τυριού
  • 100γρ. μπλε τυρί, λιωμένο με το πιρούνι
  • 1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
  • λίγο πιπέρι
  • καλό ελαιόλαδο για τη διακόσμηση των πιάτων
  • λίγα φύλλα λουίζας για το ντεκόρ

Διαδικασία

Βήμα 1

Αφαιρείτε τον αφαλό από τις ντομάτες και τις κόβετε σε χοντρά κομμάτια. Τις περνάτε από το μύλο των λαχανικών και μαζεύετε το χυμό τους σε ένα μπολ. Ρίχνετε στο μπλέντερ ένα φλιτζανάκι του καφέ νερό, τα κλαράκια του σέλινου και τα φυλλαράκια της ρίγανης. Τα χτυπάτε μέχρι να γίνουν πολτός.

Βήμα 2

Σε μια κατσαρόλα ρίχνετε το χυμό από τις ντομάτες, το μίγμα σέλινου-ρίγανης και τα ζεσταίνετε σε μεσαία θερμοκρασία. Ανακατεύετε καλά. Αφήνετε το μίγμα να πάρει βράση και προσθέτετε το ξίδι και τη ζάχαρη. Δοκιμάζετε και, αν χρειάζεται, προσθέτετε ακόμη λίγο. Αλατίζετε και πιπερώνετε. Αφήνετε τη σούπα να κρυώσει, την αδειάζετε σε μπολ και την κρυώνετε στο ψυγείο.

Βήμα 3

Ετοιμάζετε την κρέμα μπλε τυριού: Βάζετε την κρέμα γάλακτος και το μπλε τυρί στο μπλέντερ. Ρίχνετε άφθονο πιπέρι και χτυπάτε μέχρι να πάρετε ένα κρεμώδες ομοιογενές μίγμα.

Βήμα 4

Όταν έρθει η ώρα του σερβιρίσματος, σερβίρετε σε κάθε πιάτο από μια κουτάλα ντοματόσουπα και στο κέντρο του πιάτου βάζετε μια κουταλιά της σούπας κρέμα μπλε τυριού. Με τη βοήθεια ενός κουταλιού προσθέτετε μερικές σταγόνες ελαιόλαδου από πάνω και ακουμπάτε ένα δυο φυλλαράκια λουίζας.

olivemagazine.gr

loading...