Φτιάξε γλυκόξινο κοτόπουλο με πιπεριές!

Φτιάξε γλυκόξινο κοτόπουλο με πιπεριές!

Μια νόστιμη και γευστική συνταγή που θα σας ξετρελάνει!


Τι χρειαζόμαστε:
500 γρ. κοτόπουλο
2 αυγά
4 κ.σ. κόρν φλάουρ
12 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 καρότο σε ροδέλες
2 πιπεριές κοκκινες σε κομμάτια
1 πιπεριά ''κέρατο'' σε κομμάτια
2 φλιτζάνια ανανά χοντροκιμμένο(αν είναι κονσέρβα καλά ξεπλυμένο)
1 κρεμύδι σε φέτες


Για τη σάλτσα:
3 κ.σ. μηλόξυδο
3 κ.σ. σάλτσα σόγιας
1 κ.σ. πελτές ντομάτας
1 κ.σ. κόρν φλάουρ
12 φλιτζάνια χυμό πορτοκαλιού



Πώς το κάνουμε:
Για τη σάλτσα, σε ένα μέτριο μπόλ χτυπάμε με ένα πιρόυνι τα υλικα της σαλτσας διαλύοντας το κόρν φλάουρ σε 2κ.σ.νερό. Αφήνουμε την σάλτσα στην άκρη.
Για το κοτόπουλο, χτυπάμε τα αυγά σε ένα μπόλ. Σε ένα άλλο μπόλ βάζουμε το κόρν φλάουρ.
Κόβουμε το κοτόπουλο σε κύβους των 3εκ. Τους περνάμε πρώτα από το αυγό και μετά από το κόρν φλάουρ. Τους τινάζουμε ελαφρώς.
Σε ένα γουόκ ή σε ένα μεγάλο και αντικολητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το μισό φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κοτόπουλο σε 3-4 δόσεις ώσπου να ροδίσουν όλα ομοιόμορφα. Τα στραγγίζουμε σε απορροφητικο χαρτί.
Πετάμε το λάδι απο το τηγάνι και το σκουπίζουμε. Βάζουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα λαχανικά.
Μόλις μαλακώσουν αρκετά ρίχνουμε τη σάλτσα,ανακατέυουμε με μιά ξύλινη κουτάλα και μαγειρέυουμε για 4 λεπτά.
Ρίχνουμε το κοτόπουλο και τα αφήνουμε να μαγειρευτούν για 5-6 λεπτά.
ΕΤΟΙΜΑ!Σερβίρουμε με ρύζι μπασμάτι.


sintagespareas.gr