Σπιτική, για να ξέρετε τι έχει μέσα, και φυσικά υγιεινή, χωρίς πρόσθετα, χημικά, συντηρητικά και χρωματοποιητές που συναντάμε στις λεμονάδες του εμπορίου.

Υλικά:
  • 3/4 κούπας ζάχαρη
  • 1 κούπα νερό
  • 1 κούπα χυμό από φρέσκα λεμόνια (σουρωμένο)
  • 3 κούπες ανθρακούχο νερό/ σόδα (ή μη ανθρακούχο νερό, ανάλογα με τις προτιμήσεις σας)
  • προαιρετικά: φύλλα δυόσμου ή μέντας για το σερβίρισμα
Εκτέλεση:
1. Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε την ζάχαρη με την 1 κούπα νερό και τα αφήνουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Αποσύρουμε από την φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει για λίγο.
2. Στύβουμε τα λεμόνια, βγάζουμε τον χυμό τους και τον σουρώνουμε καλά.
3. Σε μια κανάτα βάζουμε τον χυμό λεμονιού, το σιρόπι που κάναμε με τη ζάχαρη και το νερό, και τις 3 κούπες ανθρακούχο νερό, ανακατεύουμε πολύ καλά με μια κουτάλα. Προσθέτουμε παγάκια, φέτες λεμονιού και σερβίρουμε! Άμα θέλουμε προσθέτουμε και φύλλα δυόσμου ή μέντας. Την συντηρούμε στο ψυγείο!
loading...