Χρόνος εκτέλεσης: 15′ λεπτά

Μερίδες: 3

Για να φτιάξουμε αυγά ποσέ έχουμε 2 τρόπους.

Για τον πρώτο τρόπο

Σε μία κατσαρόλα με νερό που ίσα ίσα σιγοβράζει, ρίχνουμε τις 4 κ.σ. ξύδι, το πιπέρι σε κόκκους, το φύλλο δάφνης και το αλάτι.
Σε ένα μπολ ρίχνουμε 5 κ.σ. λευκό ξύδι και σπάμε μέσα προσεκτικά τα αυγά.
Αφήνουμε 1-2 λεπτά μέχρι να πιάσουν μία κρούστα τα αυγά (Το ξύδι έχει την ιδιότητα να τα κρατάει ξεχωριστά και να δημιουργεί μια κρούστα γύρω τους ώστε να βράσουν πολύ καλύτερα).
Με το σύρμα χειρός ανακατεύουμε το νερό που σιγοβράζει στην κατσαρόλα δημιουργώντας μια δίνη στο εσωτερικό της. Προσοχή, δεν χρειάζεται να ανακατέψουμε πολύ δυνατά.
Ρίχνουμε με μεγάλη προσοχή ένα ένα τα αυγά μέσα και αφήνουμε για 3-4 λεπτά.
Όταν είναι έτοιμα, τα αφαιρούμε με την τρυπητή κουτάλα και τα βάζουμε σε μπολ με παγωμένο νερό.
Πιάνουμε με τα χέρια ένα ένα τα αυγά και με ένα ψαλίδι κόβουμε κάποια κομμάτια από ασπράδι που περισσεύει.
Παίρνουμε (με τα χέρια μας) ένα ένα τα αυγά και με ένα ψαλίδι κόβουμε τα κομμάτια από το ασπράδι που προεξέχει.
Αφήνουμε στην άκρη τα αυγά μας, σε ένα πιάτο με απορροφητικό χαρτί, να στραγγίσουν.
Για τον δεύτερο τρόπο

Βάζουμε σε μία κατσαρόλα νερό, όπως πριν, ίσα ίσα να σιγοβράζει.
Τοποθετούμε πλαστική μεμβράνη πάνω από 3 ράμεκιν (μικρά κεραμικά φορμάκια).
Πιέζουμε με τα χέρια μας την μεμβράνη ώστε να απλωθεί στον πάτο.
Ρίχνουμε μέσα στο καθένα το ελαιόλαδο, το αλάτι και το πιπέρι και λίγο θυμάρι.
Σπάμε προσεκτικά 1 αυγό μέσα σε κάθε ράμεκιν.
Τυλίγουμε προσεκτικά την μεμβράνη βγάζοντας τον αέρα δημιουργώντας σακουλάκια αυγού και κάνουμε κόμπο για να μην μας ανοίξουν.
Δένουμε το κάθε σακουλάκι αυγού στην λαβή μίας ξύλινης κουτάλας, και τοποθετούμε την κουτάλα πάνω στην επιφάνια της κατσαρόλας. Προσέχουμε τα αυγά μας να είναι καλυμμένα με το νερό της κατσαρόλας.
Αφήνουμε για 3-4 λεπτά ( 3 αυγά την φορά).
Μόλις είναι έτοιμα, αφαιρούμε και τα βάζουμε σε μπολ με κρύο νερό.
Κόβουμε με ένα ψαλίδι την μεμβράνη κάτω από τον κόμπο και την αφαιρούμε προσεκτικά.
Επαναλαμβάνουμε για τα επόμενα.
Για το σερβίρισμα

Σερβίρουμε με μία φέτα φρυγανισμένο ψωμί, 2-3 φέτες σολομό, ½ αβοκάντοκομμένο σε φέτες και από πάνω 2 αυγά ποσέ.
Πασπαλίζουμε με ελαιόλαδο, πιπέρι και θυμάρι.
Επαναλαμβάνουμε και για τις άλλες δύο φέτες.

ΒΙΝΤΕΟ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ:

www.akispetretzikis.com

Δείτε ακόμη στο Youweekly.gr:

Φτιάξτε πανεύκολα και γρήγορα: Τονοσαλάτα με αβοκάντο

Κάντο μόνη σου! Σπιτικό ψωμί χωρίς γλουτένη!

Εύκολη blackforest σε ποτήρι…από τον Άκη Πετρετζίκη!

Τα καλύτερα μας σήμερα:

«Την Μενεγάκη την βλέπει ο κύριος Καρανίκας, όχι εγώ» – Το σχόλιο Έλληνα πολιτικού που προκαλεί!

Έκπληξη! Κατερίνα Καινούργιου: Η δημόσια αφιέρωση στο νεό της σύντροφο!

Αποκλειστικό! Όλη η αλήθεια για την Άση Μπήλιου και την Ελένη Μενεγάκη!

 

loading...