Δεν έχετε χρόνο για μαγείρεμα και θέλετε να φτιάξετε κάτι γρήγορα, αλλά και οικονομικά; Βρήκαμε την καλύτερη ομελέτα που γίνεται στο 10 λεπτά!

Συστατικά

3 φρέσκα αυγά XL Αχυρώνα Βλαχάκη
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
2-3 κ.σ. ελαιόλαδο
φρέσκο θυμάρι, ψιλοκομμένο
50 γρ. γραβιέρα

Μέθοδος Εκτέλεσης

Σε ένα μπολ, ρίχνουμε τα αυγά, το αλάτι, το πιπέρι και ξεκινάμε να χτυπάμε τα αυγά μας με ένα πιρούνι.
Βάζουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά, ρίχνουμε λάδι, το απλώνουμε παντού και μετράμε 30’’ για να κάψει.
Μόλις αρχίσει το λάδι να φεύγει από το κέντρο του τηγανιού, ρίχνουμε τα αυγά στο τηγάνι και χαμηλώνουμε τη φωτιά.
Δε γυρνάμε την ομελέτα. Με ένα κουτάλι παίρνουμε την άκρη, την πάμε προς τα μέσα και το κενό το καλύπτουμε με το αυγό που δεν έχει ακόμα ψηθεί.
Όταν είναι έτοιμο το αυγό, κλείνουμε τη φωτιά, ρίχνουμε το θυμάρι και τρίβουμε λίγη γραβιέρα.
Παίρνουμε το τηγάνι, γυρνάμε με το χέρι και σερβίρουμε. Δεν πρέπει να έχει πάρει χρώμα και εσωτερικά να είναι ζουμερή.
Πασπαλίζουμε με ελαιόλαδο, ρίχνουμε θυμάρι και γραβιέρα.

Πηγή: akispetretzikis.com

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Ένα καταπληκτικό πρωινό με μπισκότα με σταφίδες και σοκολάτα

Ετοιμάστε τα πιο γευστικά μάφιν! Δείτε πως!

loading...