Μια καταπληκτική έθνικ σαλάτα που μπορεί να γίνει και ένα ελαφρύ γεύμα μόνη της!

Υλικά συνταγής

πίτες Αραβικές ψημένες ή παξιμαδάκια σπασμένα

3 ντομάτες ώριμες και σφιχτές

3 μικρά αγγούρια

3 φρέσκα κρεμμύδια

1 ξερό κόκκινο κρεμμύδι

1 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένη

λίγα φύλλα φρέσκο δυόσμο

1 κ.γ. αποξηραμένο δυόσμο το χυμό από 1/2 λεμόνι

2 κ.σ. ξύδι

1 κ.σ. σουμάκ (μπαχαρικό)

1/3 φλ. ελαιόλαδο

1 στραγγιστό γιαούρτι 2-3 κ.σ. γάλα λίγα τρίμματα κατσικίσιο τυρί ή φέτα πιπεράτη ώριμη

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ βάζουμε το γιαούρτι, το τυρί και το γάλα και ανακατεύουμε. Τα αφήνουμε στον πάγκο για 3 ώρες. Ανακατεύουμε κατά διαστήματα.
Κόβουμε όλα τα λαχανικά σε μπολ καιι προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά, το γιαούρτι -τυρί και τις πίτες ή τα παξιμαδάκια. Ανακατεύουμε πολύ καλά και σερβίρουμε αμέσως.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Πως θα κάνεις τις τηγανητές σου πατάτες να έχουν λιγότερες θερμίδες – Απίστευτο κόλπο

Δροσερή και ελαφριά χωριάτικη τάρτα από την Αργυρώ Μπαρμπαρήγου

 
loading...