Διαιτητικό! Τρομερή Caesar Salad

Διαιτητικό! Τρομερή Caesar Salad

Συστατικά




Για το κοτόπουλο

  • 2 φιλέτα κοτόπουλο

  • λίγο ελαιόλαδο

  • πιπέρι φρέσκο

  • αλάτι

  • 1 κλ. θυμάρι, ρίγανη, δενδρολίβανο

  • 2 σκ. σκόρδο, σπασμένες

  • 2 κ.σ. βούτυρο


Για το dressing

  • 10 αντζούγιες φιλεταρισμένες

  • 1 σκ. σκόρδο

  • αρκετό ελαιόλαδο

  • 250 γρ. μαγιονέζα

  • 50 γρ. τριμ. παρμεζάνα

  • 2 κ.σ. χυμό λεμονιού

  • μαιντανό ψιλοκομμένο


Για τα κρουτόν

  • 3-4 φέτες ψωμί για τοστ, σε μικρά κυβάκια

  • λίγο ελαιόλαδο

  • αλάτι - πιπέρι

  • 1 σκ. σκόρδο σπασμένη

  • θυμάρι


Για το σερβίρισμα

  • επιπλέον παρμεζάνα

  • 1 iceberg


 


  • Μέθοδος Εκτέλεσης


    Για το κοτόπουλο




    • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C στον αέρα

    • Λαδώνουμε και αλατοπιπερώνουμε τα φιλέτα μας. Αλείφουμε καλά με τα χέρια μας να πάει παντού

    • Βάζουμε ένα τηγάνι στη φωτιά να κάψει καλά, σε σημείο που να βγάζει καπνούς

    • Δίνουμε χρώμα στα φιλέτα μας στο τηγάνι

    • Παράλληλα, παίρνουμε ένα μικρό ταψάκι, ίσα ίσα να χωράνε τα κοτόπουλα μέσα και βάζουμε στον πάτο τα 3 κλαδάκια απο τα μυρωδικά και το σκόρδο

    • Όταν πάρει το κοτόπουλο χρώμα, το μεταφέρουμε στο ταψάκι πάνω απο τα μυρωδικά. Με τον τρόπο αυτό, όταν ψήνεται θα περάσουν όλα τα αρώματα μέσα στο κοτόπουλο

    • Λιώνουμε το βούτυρο και το ρίχνουμε καυτό πάνω απο το κοτόπουλο

    • Ψήνουμε στον φούρνο για 15 λεπτά


    Για το dressing




    • Στο μίξερ με τα μαχαίρια ρίχνουμε τις αντζούγιες, το σκόρδο και το ελαιόλαδο και τα χτυπάμε μέχρι να διαλυθεί το σκόρδο

    • Ρίχνουμε το μείγμα μέσα σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέτουμε την μαγιονέζα και ανακατεύουμε

    • Προσθετουμε και την παρμεζάνα και ανακατεύουμε και πάλι

    • Τέλος για να αραιώσει το dressing μας, προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού, πιπέρι και λίγο μαιντανό ψιλοκομμένο για χρώμα και ανακατεύουμε. Αφήνουμε στην άκρη


    Για τα κρουτόν




    • Λαδώνουμε και αλατοπιπερώνουμε τους κύβους του ψωμιού

    • Σε ένα τηγάνι δίνουμε χρώμα στο ψωμί μαζί με το σκόρδο και το θυμάρι

    • Μετά απο 3 λετπά ρίχνουμε λίγο βούτυρο και αφαιρούμε όταν πάρουν χρώμα


    Για το σεβίρισμα




    • Καθαρίζουμε το iceberg βγάζοντας τα εξωτερικά του φύλλα και το κόβουμε σε χοντρά κομμάτια

    • Το βάζουμε σε ένα μπολ, προσθέτουμε 2 κ.σ. dressing και ανακατεύουμε

    • Προσθέτουμε τα κρουτόν, το κοτόπουλο ψιλοκομμένο, επιπλέον παρμεζάνα, λίγο ακόμα dressing και απολαμβάνουμε!



    akispetretzikis.com

    Διαβάστε ακόμη στο Youweekly.gr:

    ΑΥΤΟ είναι το πιο στιλάτο και cool χρώμα για τα μποτάκια σας φέτος!

    Κατεστραμμένα μαλλιά: 6 tips για να σώσεις την κατάσταση!

    Κόλπο τρελό: Τι να κάνεις για να μην μυρίζει το στόμα σου σκόρδο