Συστατικά

Για το κοτόπουλο

  • 2 φιλέτα κοτόπουλο
  • λίγο ελαιόλαδο
  • πιπέρι φρέσκο
  • αλάτι
  • 1 κλ. θυμάρι, ρίγανη, δενδρολίβανο
  • 2 σκ. σκόρδο, σπασμένες
  • 2 κ.σ. βούτυρο

Για το dressing

  • 10 αντζούγιες φιλεταρισμένες
  • 1 σκ. σκόρδο
  • αρκετό ελαιόλαδο
  • 250 γρ. μαγιονέζα
  • 50 γρ. τριμ. παρμεζάνα
  • 2 κ.σ. χυμό λεμονιού
  • μαιντανό ψιλοκομμένο

Για τα κρουτόν

  • 3-4 φέτες ψωμί για τοστ, σε μικρά κυβάκια
  • λίγο ελαιόλαδο
  • αλάτι – πιπέρι
  • 1 σκ. σκόρδο σπασμένη
  • θυμάρι

Για το σερβίρισμα

  • επιπλέον παρμεζάνα
  • 1 iceberg

 

  • Μέθοδος Εκτέλεσης

    Για το κοτόπουλο

    • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C στον αέρα
    • Λαδώνουμε και αλατοπιπερώνουμε τα φιλέτα μας. Αλείφουμε καλά με τα χέρια μας να πάει παντού
    • Βάζουμε ένα τηγάνι στη φωτιά να κάψει καλά, σε σημείο που να βγάζει καπνούς
    • Δίνουμε χρώμα στα φιλέτα μας στο τηγάνι
    • Παράλληλα, παίρνουμε ένα μικρό ταψάκι, ίσα ίσα να χωράνε τα κοτόπουλα μέσα και βάζουμε στον πάτο τα 3 κλαδάκια απο τα μυρωδικά και το σκόρδο
    • Όταν πάρει το κοτόπουλο χρώμα, το μεταφέρουμε στο ταψάκι πάνω απο τα μυρωδικά. Με τον τρόπο αυτό, όταν ψήνεται θα περάσουν όλα τα αρώματα μέσα στο κοτόπουλο
    • Λιώνουμε το βούτυρο και το ρίχνουμε καυτό πάνω απο το κοτόπουλο
    • Ψήνουμε στον φούρνο για 15 λεπτά

    Για το dressing

    • Στο μίξερ με τα μαχαίρια ρίχνουμε τις αντζούγιες, το σκόρδο  και το ελαιόλαδο και τα χτυπάμε μέχρι να διαλυθεί το σκόρδο
    • Ρίχνουμε το μείγμα μέσα σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέτουμε την μαγιονέζα και ανακατεύουμε
    • Προσθετουμε και την παρμεζάνα και ανακατεύουμε και πάλι
    • Τέλος για να αραιώσει το dressing μας, προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού, πιπέρι και λίγο μαιντανό ψιλοκομμένο για χρώμα και ανακατεύουμε. Αφήνουμε στην άκρη

    Για τα κρουτόν

    • Λαδώνουμε και αλατοπιπερώνουμε τους κύβους του ψωμιού
    • Σε ένα τηγάνι δίνουμε χρώμα στο ψωμί μαζί με το σκόρδο και το θυμάρι
    • Μετά απο 3 λετπά ρίχνουμε λίγο βούτυρο και αφαιρούμε όταν πάρουν χρώμα

    Για το σεβίρισμα

    • Καθαρίζουμε το iceberg βγάζοντας τα εξωτερικά του φύλλα και το κόβουμε σε χοντρά κομμάτια
    • Το βάζουμε σε ένα μπολ, προσθέτουμε 2 κ.σ. dressing και ανακατεύουμε
    • Προσθέτουμε τα κρουτόν, το κοτόπουλο ψιλοκομμένο, επιπλέον παρμεζάνα, λίγο ακόμα dressing και απολαμβάνουμε!


    akispetretzikis.com

    Διαβάστε ακόμη στο Youweekly.gr:

    ΑΥΤΟ είναι το πιο στιλάτο και cool χρώμα για τα μποτάκια σας φέτος!

    Κατεστραμμένα μαλλιά: 6 tips για να σώσεις την κατάσταση!

    Κόλπο τρελό: Τι να κάνεις για να μην μυρίζει το στόμα σου σκόρδο

loading...