Φτιάξε μόνη σου εύκολα και γρήγορα σπιτική μουστάρδα

Φτιάξε μόνη σου εύκολα και γρήγορα σπιτική μουστάρδα
Οι περισσότερες συσκευασμένες σάλτσες περιέχουν ενισχυτικά γεύσης, αρωματικές ύλες, συντηρητικά και άλλες πρόσθετες ουσίες.

Γιατί, λοιπόν, να μην δοκιμάσουμε να φτιάξουμε σπιτικές; Διαβάστε παρακάτω...

Για να παρασκευάσουμε περίπου 300 ml μουστάρδας, βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι 1 φλιτζάνι ξίδι, 2 ξυλάκια κανέλα, 5-6 κόκκους μπαχάρι, 5-6 κόκκους πιπέρι, 2 σκελίδες σκόρδο, 2 κουταλάκια ζάχαρη και 2 κουταλιές νερό και τα αφήνουμε να βράσουν, μέχρι το ξίδι να μείνει το μισό. Στη συνέχεια, ρίχνουμε το μίγμα στο μπλέντερ μαζί με 8 κουταλάκια σκόνη μουστάρδας και ελάχιστο ελαιόλαδο και χτυπάμε για λίγα δευτερόλεπτα.

Αν χρειαστεί προσθέτουμε και άλλο λάδι και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι το μίγμα να γίνει αλοιφή. Βάζουμε τη μουστάρδα σε ένα αποστειρωμένο γυάλινο δοχείο με καπάκι και την αποθηκεύουμε στο ψυγείο για 10 μέρες. Μετά, μπορούμε να την χρησιμοποιήσουμε.

Διαβάστε ακόμη στο Youweekly.gr:

Λατρεύεις τις βάφλες αλλά δεν μπορείς να τις κάνεις γιατί δεν έχεις βαφλιέρα; Και όμως μπορείς ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα

Αυτή είναι η αυθεντική κινέζικη συνταγή με ρύζι και κοτόπουλο που θα κάνει τους καλεσμένους σας να τρελαθούν

Αυτή είναι η συνταγή για την τέλεια μανιταρόπιτα! Η Σταματίνα Τσιμτσιλή σου δείχνει βήμα-βήμα την εκτέλεση…