Ένα πολύ υγιεινό σνακ για όλες τις ώρες. Μπορεί να διατηρηθεί και 5 μέρες εκτός ψυγείου.

Υλικά

120 γρ. βρώμη εκ των οποίων τα 20γρ. τα θρυμματίζουμε πολύ καλά στο multi
120 γρ. ηλιόσπορο
1/2 κγ. αλάτι χοντρό
170γρ. ψιλοκκομμένη κουβερτούρα
40 γρ. ηλιέλαιο
70 γρ. μαργαρίνη
90 γρ. μέλι
140 γρ. κράνμπερις
70 γρ. φυστίκι Αιγίνης χοντροκομμένα003-2-960x686

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο μπoλ βάζουμε τη βρώμη, τη σκόνη βρώμης, τον ηλιόσπορο, το αλάτι, την κουβερτούρα, τα κράνμπερις και τα φυστίκια Aιγίνης. Σε ένα άλλο μπoλ βάζουμε τα υπόλοιπα υλικά και τα ανακατεύουμε με το σύρμα χειρός μέχρι το μείγμα να γίνει λείο. Έπειτα το αδειάζουμε πάνω από το μείγμα με τα στερεά και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί. Απλώνουμε λαδόκολλα σε μια τετράγωνη φόρμα 25×25εκ. και τη λαδώνουμε ελαφρά. Αδειάζουμε το μείγμα και πιέζουμε πολύ καλά με τα χέρια. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς στον αέρα και ψήνουμε για 25-30 λεπτά. Μόλις ετοιμαστεί το αφήνουμε να κρυώσει τελείως το ξεφορμάρουμε το κόβουμε και σερβίρουμε.

#tsoulotip: Πρέπει να το πιέσουμε πολύ καλά πριν ψήσουμε αλλιώς θα μας διαλυθεί μετά το ψήσιμο!

jenny

Διαβάστε ακόμη στο Youweekly.gr:

Θες να αδυνατίσεις; Φάε σοκολάτα το πρωί!

Η Cameron Diaz μας λέει να φάμε φέτα για τέλειο κορμί! Δείτε γιατί

14 τροφές που καταπολεμούν το κρύωμα και τη γρίπη

loading...