Χρόνος εκτέλεσης: 1 ώρα

Μερίδες: 6

Μέθοδος Εκτέλεσης

Για το τουρσί

  • Παίρνουμε το αγγούρι και με ένα αποφλυωτή αφαιρούμε το εξωτερικό του.
  • Συνεχίζουμε με τον αποφλυωτή και βγάζουμε λεπτές φλούδες απο το αγγούρι χωρίς όμως να βγάλουμε φλούδες απο το κέντρο του αγγουριού που έχει τα σπόρια. Τις βάζουμε σε ένα μπολ και αφήνουμε στην άκρη.
  • Παίρνουμε τις πιπεριές και αφού βγάλουμε όλα τα σπόρια αρχίζουμε και τις κόβουμε σε λεπτές κάθετες φέτες. Τις προσθέτουμε στο μπολ με το αγγούρι.
  • Έπειτα σε ένα κατσαρολάκι δίνουμε μία βράση στο ξύδι, τη ζάχαρη και το αλάτι σε μέτρια φωτιά.
  • Στη συνέχεια προσθέτουμε τα λαχανικά μας.
  • Με τη βοήθεια μιας κουτάλας ανακατεύουμε έτσι ώστε το μείγμα ξυδιού να πάει παντού.
  • Αδειάζουμε το περιεχόμενο της κατσαρόλας σε ένα μεγάλο μπολ. Θα παρατηρήσουμε ότι το χρώμα του ξυδιού θα αλλάξει διότι είναι πολύ επιθετικό σαν υλικό και έχει σαν αποτέλεσμα να βγάζει τις χρωστικές ουσίες των λαχανικών μας.
  • Σκεπάζουμε το μπολ με μια μεμβράνη η οποία ακουμπάει πάνω στα λαχανικά έτσι ώστε να παραμένουν μέσα στην μαρινάδα.

Για το ψαρονέφρι

  • Βγάζουμε τα παραφίλετα με ένα μαχαίρι απο το κρέας μας. Τα αφήνουμε στην άκρη.
  • Με τη βοήθεια ενός κοφτερού μαχαιριού βγάζουμε τη λευκή ίνα που έχει στο πάνω μέρος το ψαρονέφρι. Είναι βασικό να το αφαιρέσουμε γιατί όσο και αν το μαγειρεύουμε παραμένει πολύ σκληρό.
  • Κόβουμε το κρέας σε λεπτά ομοιόμορφα πλάγια κομμάτια (πάχους 5 εκ.) και το ίδιο κάνουμε και με τα παραφίλετα. Αυτός ο τρόπος κοπής μας βοηθάει στο να ψηθεί ομοιόμορφα το κρέας.
  • Παίρνουμε ένα βαθύ ταψί 20 Χ 25 εκ. και βάζουμε μέσα το κρέας.
  • Κόβουμε σε κάθετες λεπτές φέτες το κρεμμύδι και το προσθέτουμε και αυτό μέσα στο ταψί.
  • Ψιλοκόβουμε τα φρέσκα μυρωδικά μας, χωρίς τα κοτσάνια, και τα προσθέτουμε και αυτά στο κρέας.
  • Τέλος προσθέτουμε το λάδι, το ξύδι, το αλάτι, το πιπέρι και το μέλι. Τα ανακατεύουμε όλα μαζί με μια κουτάλα. (Δεν υπερβάλουμε με το μέλι γιατί θα μας δώσει πολύ χρώμα στο κρέας και θα φαίνεται σαν καμένο ενώ δεν είναι. επίσης θα δούμε ότι το χρώμα του κρέατος θα αρχίσει να γίνετε άσπρο εξαιτίας του ξυδιού).
  • Καίμε πάρα πολύ καλά σε δυνατή φωτιά ένα τηγάνι, σε σημείο που να βγάζει καπνό, και αφού κάψει ρίχνουμε 2 κ.σ. λάδι και προσθέτουμε λίγο λίγο το κρέας. Μόλις πάρει χρώμα απο τη μία πλευρά τα γυρνάμε απο την άλλη. (Δεν βάζουμε όλο το κρέας γιατί θα πέσει η θερμοκρασία, θα βράσει και δεν θα ψηθεί)
  • Όσο ψήνεται το κρέας ετοιμάζουμε τη σάλτσα βάζοντας σε ένα μπολ το γιαούρτι, το ταχίνι, το αλάτι και το πιπέρι και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
  • Μόλις είναι έτοιμο και απο την άλλη πλευρά το κρέας, ρίχνουμε απο πάνω το τυρί έτσι ώστε να καλύψει το κρέας και αφήνουμε 1-2 λεπτά μέχρι να λιώσει. Αφήνουμε στην άκρη.
  • Πασπαλίζουμε με λίγο ελαιόλαδο το κάθε ψωμί για σάντουιτς απο τη μέσα του πλευρά και τρίβουμε απο πάνω τους λίγο δενδρολίβανο να πάρουν γεύση.
  • Σε ένα πολύ ζεστο τηγάνι δίνουμε χρώμα στα ψωμάκια χωρίς να ρίξουμε λάδι.
  • Συναρμολογούμε και σερβίρουμε.

 

akispetretzikis.gr

Διαβάστε ακόμη στο Youweekly.gr:

Κιμαδόπιτα που λιώνει στο στόμα!

Σιροπιαστή σοκολατόπιτα για τους chocoholic της παρέας

Έχεις κιτρινισμένα μαξιλάρια; Δες ένα πανέξυπνο κόλπο για να γίνουν κάτασπρα και καθαρά σαν καινούρια (video)

Τα καλύτερα μας σήμερα:

Βόμβα στην showbiz! Επεισοδιακός χωρισμός για Ηλιάδη – Γκέντσογλου!

Πήρε την απόφαση! Ο Κοργιαλάς έσβησε το τατουάζ της Ευρυδίκης από πάνω του – Τι έβαλε στην θέση του;

Άγριο κράξιμο στη Μενεγάκη λίγο πριν την πρεμιέρα: «Μας θυμάται μόνο όταν μας έχει ανάγκη»

loading...