Υλικά:

• 1 κιλό γαρίδες ολόκληρες (ή αποφλοιωμένες)
• 500γρ φαρφάλες
• 450 ml κρασί κόκκινο ξηρό
• 500 γρ. Pummarό ψιλοκομμένο κλασικό τοματάκι
• 1 Knorr «Σπιτικό» Ζωμό Λαχανικών
• 250 ml ελαιόλαδο
• 1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι
• 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
• 1 καρότο κομμένο σε ψιλές φέτες
• 1 μικρή πράσινη πιπεριά κομμένη σε ζάρια
• 1 κλωνάρι σέλερυ ψιλοκομμένο
• 1 κ.σ. θυμάρι
• ½ κ.σ. ρίγανη
• 1 φύλλο δάφνης
• Πιπέρι και αλάτι

Εκτέλεση:

1. Καθαρίζουμε τις γαρίδες από το κεφάλι, τα πόδια και τη ράχη, και βγάζουμε το εντεράκι με μια οδοντογλυφίδα, χαράζοντας πρώτα τη σάρκα τις ράχης. Μετά στην συνέχεια τις πλένουμε.
2. Βάζουμε τις καθαρές γαρίδες με αρκετό νερό σε μια κατσαρόλα και ρίχνουμε μέσα τον Σπιτικό Ζωμό Λαχανικών. Προσθέτουμε όλα τα μπαχαρικά, τα ψιλοκομμένα λαχανικά και το κρασί, και αφήνουμε να βράσουν καλά σε χαμηλή φωτιά.
3. Σουρώνουμε τα λαχανικά και τις γαρίδες, και βάζουμε 800 γρ. από το βραστό ζωμό σε μια άλλη κατσαρόλα, μαζί με το Pummaro ψιλοκομμένο κλασικό τοματάκι και το ελαιόλαδο.
4. Μόλις πάρουν μια βράση, προσθέτουμε τις φαρφάλες και αφήνουμε να βράσουν για 20 λεπτά.
5. Μόλις οι φαρφάλες γίνουν αλ ντέντε, βάζουμε και τις γαρίδες στη σάλτσα και συνεχίζουμε το μαγείρεμα άλλα 10 λεπτά μέχρι η σάλτσα να μείνει στο κοφτό μακαρονάκι.

Tip: Αντί για φαρφάλες μπορείτε να βάλετε πέννες ή κοφτό μακαρονάκι.
Μία συνταγή της Knorr

 

govastileto.gr

loading...
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ