Ένα πακέτο έτοιμη σφολιάτα στην κατάψυξη μπορεί να κάνει το θαύμα της ανά πάσα στιγμή: οι δροσερές τάρτες του καλοκαιριού βολεύονται με λίγη ντομάτα, ένα λευκό τυρί και τη φρεσκάδα του βασιλικού από τη γλάστρα μας!

TARTA ME NTOMATINIA

Υλικά

  • 1 φύλλο σφολιάτα έτοιμη
  • 500γρ. ντοματίνια κομμένα στη μέση
  • 1 κολοκύθι μεγάλο κομμένο σε ταλιατέλες με το peeler
  • 200γρ. φέτα
  • 200γρ. ανθότυρο
  • 100ml κρέμα γάλακτος
  • 3 αβγά
  • 6-7 φυλλαράκια φρέσκου βασιλικού ψιλοκομμένα
  • αλάτι, πιπέρι

Διαδικασία

Βήμα 1

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Ρίχνετε στον κάδο του μίξερ τα τυριά, τα αβγά, την κρέμα γάλακτος, λίγο πιπέρι και χτυπάτε να ομογενοποιηθεί το μίγμα.

Βήμα 2

Βγάζετε τη ζύμη από το ψυγείο την τελευταία στιγμή και την απλώνετε σε μια κεραμική ταρτιέρα φροντίζοντας να καλύπτει τον πάτο και τα τοιχώματα ως ψηλά. Αν δεν έχετε κεραμική ταρτιέρα που δεν κολλάει, πριν απλώσετε τη ζύμη στρώστε στον πάτο ένα κομμάτι αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.

Βήμα 3

Με ένα πιρούνι τρυπάτε παντού όλη την επιφάνεια της ζύμης. Ρίχνετε μέσα το μίγμα τυριού που ετοιμάσατε, στρώνετε ομοιόμορφα την επιφάνεια και μοιράζετε από πάνω το κολοκύθι και τα ντοματίνια.

Βήμα 4

Βάζετε την ταρτιέρα στο φούρνο και ψήνετε για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια. Σερβίρετε την τάρτα ζεστή, πασπαλισμένη με το βασιλικό.

olivemagazine.gr

loading...