Συστατικά
400 γρ. μαύρες ελιές Καλαμών
60 γρ. ελαιόλαδο
120 γρ. βαλσαμικό ξύδι
4 σκ. σκόρδο, ξεφλουδισμένες
1 κ.γ. κεδροκούκουτσα
κατσικίσιο τυρί και ψωμί για το σερβίρισμα

Μέθοδος Εκτέλεσης
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Τοποθετούμε τις ελιές και όλα τα υπόλοιπα υλικά σε ένα ταψάκι μικρό και βαθύ που να τις χωράει σε μια στρώση ή σε μια ορθογώνια φόρμα του κέικ, ανακατεύουμε και σκεπάζουμε ελαφρά με αλουμινόχαρτο
Ψήνουμε για 15 λεπτά μέχρι το ξύδι να έχει μειωθεί λίγο. Αφήνουμε να κρυώσουν μέσα στη νόστιμη σάλτσα.
Αφαιρούμε τα κεδροκούκουτσα και κρατάμε τις ελιές σε ένα μπολ σκεπασμένες με τη σάλτσα τους.
Σερβίρουμε σε φέτες ψωμί με κατσικίσιο τυρί.

 

akispetretzikis.com

 

Διαβάστε ακόμα στο youweekly.gr:

Απολαυστικό ριζότο με γαρίδες και μελιτζάνα του Άκη Πετρετζίκη

Βαρέθηκες τις ίδιες συνταγές; Δοκίμασε καλοκαιρινούς γαριδοκεφτέδες

Μοναδική σπιτική συνταγή! Φτιάξε το λεμονάτο της μαμάς σου και συνόδευσέ το με ρύζι

Τα καλύτερα μας σήμερα:

Πρώτη φορά: Δείτε που έβαλε η οικογένεια Παντελίδη το τελευταίο βραβείο MAD που κέρδισε ο τραγουδιστής

«Η Σπυροπούλου δεν είναι εύκολο κορίτσι γιατί…»: Ποιος πρώην συνεργάτης της καρφώνει την παρουσιάστρια

Ο Πλούταρχος σπάει τη σιωπή του: Τι αποκαλύπτει για τη μήνυση και την υπόθεση με τις ανήλικες θαυμάστριες

loading...