Υλικά:

• 4 τσιπούρες (500-600 γρ. η μία)
• 1 κιλό σέλινο χονδροκομμένο
• 100 γρ. Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Άλτις Παραδοσιακό
• 1 αυγό
• Xυμός 2 λεμονιών
• Aλάτι – πιπέρι

Εκτέλεση:

1. Καθαρίζουμε, ξεπλένουμε καλά και κόβουμε σε κομμάτια το σέλινο. Το βάζουμε σε μία κατσαρόλα με 2 φλιτζάνια νερό και το αφήνουμε να σιγοβράσει για 7-8 λεπτά. Το σουρώνουμε και το αφήνουμε στην άκρη.
2. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε φαρδιά κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 3-4 λεπτά μέχρι να μαλακώσει. Ρίχνουμε στην κατσαρόλα το σέλινο με 1 φλιτζάνι νερό και βάζουμε επάνω τις καλά καθαρισμένες τσιπούρες .
3. Αλατοπιπερώνουμε, σκεπάζουμε και αφήνουμε να σιγοβράσουν για 20 λεπτά, ανακινώντας ενδιάμεσα 2-3 φορές την κατσαρόλα
4. Σε ένα μπολάκι χτυπάμε το αυγό, προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού καθώς και ζωμό από την κατσαρόλα.
5. Περιχύνουμε με το αυγολέμονο τις τσιπούρες, ανακινούμε ελαφρά και αφήνουμε να σιγοβράσουν για 2-3 λεπτά μέχρι να πήξει η σάλτσα.

 

govastileto.gr

loading...