Το ψάρι είναι μία θρεπτική τροφή και σήμερα δοκιμάστε να μαγειρέψετε φιλέτα σολομού με λευκή σάλτσα που θα τα συνοδέψετε με αρωματικό ρύζι.

Υλικά

4 φέτες ή φιλέτα σολομού (περίπου των 200 – 230 γρ. η καθεμία)
3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
4 κουτ. σούπας γιαούρτι στραγγιστό
1 σφηνάκι λευκό κρασί
1 σκελίδα σκόρδου λιωμένη
χυμός από 1/2 λεμόνι
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρετε το σκόρδο για πολύ λίγο. Αλατοπιπερώνετε τις φέτες ψαριού και τις βάζετε στο τηγάνι να «ψηθούν», για περίπου 5 – 6 λεπτά από κάθε πλευρά. Όταν είναι σχεδόν έτοιμες, τις σβήνετε με το κρασί, αφήνετε 1 λεπτό να εξατμιστεί το αλκοόλ, και προσθέτετε το χυμό λεμονιού και το γιαούρτι. Ανακατεύετε με απαλές κινήσεις. Σερβίρετε σε κάθε πιάτο το ψάρι και συνοδεύετε με το αρωματικό ρύζι.
govastileto.gr
loading...