Λαχταριστά σπαγγέτι ολικής με σάλτσα καπνιστής πιπεριάς από τον Γιώργο Τσούλη

Λαχταριστά σπαγγέτι ολικής με σάλτσα καπνιστής πιπεριάς από τον Γιώργο Τσούλη
Δεν υπάρχει άνθρωπος που να μπορεί να αντισταθεί σε μια λαχταριστή μακαρονάδα. Σε όποια μορφή και αν είναι!

Το youweekly.gr βρήκε μια ιδιαίτερη συνταγή από τον Γιώργο Τσούλη και σας την παρουσιάζει. Διαβάστε παρακάτω...

ΥΛΙΚΑ
100ml. ελαιόλαδο

4-5 πιπεριές φλωρίνης

1/2κ.σ. πελτέ ντομάτας

2σκ. σκόρδο ψιλοκομμένες

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

400γρ. ντομάτα κονκασέ

αλάτι

πιπέρι

500γρ. μακαρόνια ολικής άλεσης

1κ.σ. ξύδι

100γρ. ψωμί θρυματισμένο

1κ.σ. ρίγανη ξερή

Παρμεζάνα τριμμένη για το σερβίρισμα

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς στον αέρα. Βάζουμε τις πιπεριές σε ένα μικρό ταψάκι και τις ψήνουμε για 15 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
2Μόλις ετοιμαστούν τις βάζουμε σε ένα μπολ, το σκεπάζουμε με μεμβράνη και τις αφήνουμε να κρυώσουν.
3Όταν κρυώσουν οι πιπεριές αφαιρούμε τη φλούδα τους με τα χέρια και με ένα μαχαίρι κόβουμε το κοτσάνι και αφαιρούμε τα σπόρια.
4Αδειάζουμε τις πιπεριές στο μούλτι, προσθέτουμε το σκόρδο, την πάστα ντομάτας, 20ml. ελαιόλαδο, λίγο αλάτι,πιπέρι και χτυπάμε μέχρι να γίνει ένας λείος πουρές. Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μπολ και αφήνουμε στην άκρη.
5Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε 70ml. ελαιόλαδο, το κρεμμύδι και το καραμελώνουμε για 5-6 λεπτά.
6Στη συνέχεια ρίχνουμε την πάστα πιπεριάς μαγειρέυουμε για 1 λεπτό και προσθέτουμε την ντομάτα κονκασέ.
7Χαμηλώνουμε τη φωτιά στο χαμηλό και σιγοβράζουμε για 10-15 λεπτά μέχρι να δέσεί η σάλτσα.
8Παράλληλα βράζουμε τα μακαρόνια και κρατάμε 60ml. από το νερό του βρασμού.
9Μόλις δέσει η σάλτσα προσθέτουμε το ξύδι, αλάτι και πιπέρι.
10Σε ένα μικρό τηγανάκι ρίχνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο, το θυμάρι,το ψωμί και το φρυγανίζουμε για 3 λεπτά.
11Αδειάζουμε τα βρασμένα μακαρόνια και το νερό που κρατήσαμε μέσα στη σάλτσα, ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε με το ψωμί και τριμμένη παρμεζάνα.

Πηγή: giorgostsoulis.com

Διαβάστε επίσης στο youweekly.gr:
Ρολό κιμά με αυγό, τυλιχτό με μπέικον από τα χεράκια του Γιώργου Τσούλη

Το μυστικό των σεφ για να φτιάξεις τις πιο νόστιμες πατάτες φούρνου!

Θα ξετρελαθείτε: Εύκολες και γρήγορες συνταγές με το αρνί που περίσσεψε!