Συνταγή για πατάτες στο φούρνο γεμιστές με αυγά!

Συνταγή για πατάτες στο φούρνο γεμιστές με αυγά!
Οι πατάτες στο φούρνο και γενικότερα οι πατάτες είναι από τα αγαπημένα φαγητά μεγάλων και μικρών. Είναι από τα πιο εύκολα και νόστιμα φαγητά που μπορείς να φτιάξεις, όταν δεν έχει πολύ χρόνο στην διάθεση σου και δεν χρειάζεται ιδιαίτερες μαγειρικές ικανότητες.

Οι γεμιστές πατάτες έχουν θέση πλέον μέχρι και στα τσιπουράδικα και μπορείς να κάνεις την γεύση τους ακόμη πιο υπέροχη, ανάλογα με τα υλικά που θα αποφασίσεις να βάλεις μέσα.

Δεν είναι απαραίτητο να βάλεις περίεργα και ακριβά υλικά για να έχεις μια πετυχημένη συνταγή που θα την λατρέψουν όλοι. Ο πιο εύκολος τρόπος για να τις κάνεις πεντανόστιμες είναι να χρησιμοποιήσεις σαν βασικό υλικό τα αυγά και να αυτοσχεδιάσεις με τα υπόλοιπα.

Δες λοιπόν την πιο εύκολη συνταγή που θα σε κάνει να γλείφεις τα δάχτυλα σου!

Πως να φτιάξεις πατάτες στο φούρνο γεμιστές με αυγά!

suntagi-patates-gemistes

Τι υλικά θα χρειαστείς:

Ψητές πατάτες

Βούτυρο λιωμένο

Αλατοπίπερο

Τυρί τσένταρ

Μπέικον

Αυγά

Διαδικασία για να φτιάξεις τις γεμιστές πατάτες

patates-psites-ediva-gr

Όπως καταλαβαίνεις, το πρώτο πράγμα που θα πρέπει να κάνεις είναι να ψήσεις τις πατάτες και να τις αφήσεις να κρυώσουν ελαφρώς, για να μπορέσεις να τις αδειάσεις με μεγαλύτερη ευκολία.

eukoles-suntages-patates

Αφού βάλεις τον φούρνο σου να προθερμαίνεται στους 180, κόψε μια λεπτή στρώση από το επάνω μέρος της πατάτας, τόσο όσο να χωράει άνετα το κουτάλι σου για να μπορέσεις να την αδειάσεις. Την πατάτα που έβγαλες μπορείς να την χρησιμοποιήσεις για να κάνεις έναν πουρέ, για να συνοδεύσεις το φαγητό σου.

oikonomikes-sintages-ediva-gr

Στην συνέχεια, μπορείς να πάρεις το πινέλο σου και να αλείψεις το εσωτερικό από τις πατάτες με το λιωμένο βούτυρο ή ακόμη και να κόψεις απλά ένα μικρό κομμάτι βούτυρο και να το βάλεις μέσα. Προφανώς όμως, αν τις αλείψεις θα έχεις ένα πιο γευστικό αποτέλεσμα.

patates-fournou-gemistes

Για το επόμενο βήμα τώρα, θα πρέπει να βάλεις στον πάτο το τσένταρ, από πάνω το μπέικον και έπειτα να σπάσεις ένα αυγό και πάλι από πάνω λίγο τριμμένο τσένταρ ή όποιο άλλο τυρί σου αρέσει για να δώσεις περισσότερη γεύση.

mesimeriano-idees

Επίσης, μπορείς να αυτοσχεδιάσεις και να βάλεις ότι υλικά θέλεις. Το μόνο σίγουρο είναι πως η πιπεριά θα του πήγαινε υπερβολικά πολύ. Τέλος, μην ξεχάσεις να ρίξεις από πάνω αλατάκι και πιπέρι. Βάλ’τες στον φούρνο για 15 με 20 λεπτά, μέχρι να λιώσουν τα υλικά σου και να ψηθεί το αυγό και είσαι έτοιμη να απολαύσεις το δημιούργημα σου!

Διαβάστε ακόμη στο Youweekly.gr:

Η ζαμπονοτυρόπιτα που θα σας… τρελάνει – Εύκολη και πολύ γευστική!

Η πιο εύκολη και γρήγορη συνταγή για αφράτα κεφτεδάκια φούρνου!

Ένα εύκολο και νόστιμο σουφλέ τυριών που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι!