Αυτή είναι η αυθεντική κινέζικη συνταγή με ρύζι και κοτόπουλο που θα κάνει τους καλεσμένους σας να τρελαθούν

Αυτή είναι η αυθεντική κινέζικη συνταγή με ρύζι και κοτόπουλο που θα κάνει τους καλεσμένους σας να τρελαθούν
Απο τις πιο αγαπημένες μου συνταγές (καθώς και των φίλων μου) που δεν είναι ανάγκη να την διαβάζεις για να την κάνεις όπως δεν χρειάζεται να έχεις όλα τα υλικά που περιγράφω παρακάτω.

Βάζεις τα βασικά (ρύζι,κοτόπουλο) και μετά αυτοσχεδιάζεις με ότι σου κάνει κέφι. Συνεχίστε παρακάτω...

Κατάλληλη και για “δύσκολους” καθώς δεν έχει πολύ έντονη “κινέζικη” γεύση.

 

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ



Ρύζι (κίτρινο)




Κοτόπουλο (στήθος)




Αρακάς




Καρότα




Κρεμμύδι




Καλαμπόκι




Αυγά


fried-rice-eggs






Σως σόγιας




Μπαχαρικά (αλάτι,πιπέρι,πάπρικα,σκόρδο σκόνη)


 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βήμα 1

Βράζεις το ρύζι (για κάθε μια κούπα ρύζι βάζεις δύο κούπες νερό) είναι έτοιμο σε περίπου 10 λεπτά όταν έχει κάνει τρύπες ανάμεσα στο ρύζι.

Σε περίπτωση που τα αγοράσεις φρέσκα βράζεις και τον αρακά με το καλαμπόκι.

Βήμα 2

Ψιλοκόβεις σε κυβάκια το κοτόπουλο, τα καρότα και το κρεμμύδι

Βήμα 3

Τσιγαρίζεις σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ή σε ένα γουόκ το κρεμμύδι, προσθέτεις το κοτόπουλο και όταν είναι έτοιμο βάζεις και τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το ρύζι. Όταν “μαραθούν” βάζεις τα αυγά (1-2 φτάνουν) αφου τα έχεις χτυπήσει σαν ομελέτα.Ανακατεύεις γρήγορα για να γίνουν μικρά κομμάτια ομελέτας.Βάζεις μετά το ρύζι μαζί με λίγη σόγια.

Όταν εξατμιστούν τα υγρά του βγάζεις το τηγάνι απο την φωτιά και σερβίρεις ζεστό.

Διαβάστε ακόμη στο Youweekly.gr:

Αυτός είναι ο τρόπος για να κάνεις τραγανές φτερούγες κοτόπουλου, καλύτερες και από junk food

Αυτό είναι το μπισκοτογλυκό που θα θες να φτιάχνεις ξανά και ξανά!

Αυτή η συνταγή θα σας τρελάνει: Φτιάξτε μακαρόνια με κατίκι και πιπεριές σε μόλις 10 λεπτά