Συστατικά
1 πράσινη πιπεριά
1 κρεμμύδι
3 σκ. σκόρδο
2 μεσαίες ντομάτες
1 κ.γ. ζάχαρη κρυσταλλική
500 γρ. γαρίδες Νο0 καθαρισμένες
3 κ.σ. ελαιόλαδο και έξτρα για πασπάλισμα
αλάτι
πιπέρι
2 πρέζες μπούκοβο
2 αστεροειδής γλυκάνισους
1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
20 ml ούζο
½ μάτσο βασιλικό
φρέσκια ρίγανη
200 γρ. φέτα (100+100)

Μέθοδος Εκτέλεσης

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς σε αέρα.
Κόβουμε την πιπεριά στη μέση. Αφαιρούμε τα σπόρια και τα λευκά κομμάτια και στη συνέχεια τη ψιλοκόβουμε.
Κόβουμε το κρεμμύδι σε μικρά κυβάκια και ψιλοκόβουμε το σκόρδο.
Σε ένα μπολ, τρίβουμε τις ντομάτες, χρησιμοποιώντας τις χοντρές λεπίδες του τρίφτη. Παίρνουμε μόνο τη σάρκα από τις ντομάτες, αφήνοντας τη φλούδα στην άκρη.
Προσθέτουμε την ζάχαρη και ανακατεύουμε.
Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και το αφήνουμε να κάψει.
Καθαρίζουμε τις γαρίδες, αφαιρούμε το εντεράκι τους και τα κελύφη τους κρατώντας όμως το κεφάλι και την ουρά πάνω τους για ομορφιά.
Πασπαλίζουμε τις γαρίδες με λίγο ελαιόλαδο και τις αλατοπιπερώνουμε. Ανακατεύουμε να πάνε παντού. Αλατοπιπερώνουμε πριν τις μαγειρέψουμε γιατί έτσι θα τις κρατήσουμε ζουμερές και δεν θα τις αφυδατώσουμε.
Μόλις κάψει το τηγάνι, προσθέτουμε μέσα τις γαρίδες και σοτάρουμε για 1 λεπτό σύνολο γυρνώντας τες ωστόσο για να πάρουν χρώμα και από τις 2 πλευρές. Μόλις είναι έτοιμες, τις τοποθετούμε σε ένα πιάτο και αφήνουμε στην άκρη.
Στο ίδιο τηγάνι, προσθέτουμε λίγο ακόμα ελαιόλαδο, βάζουμε το κρεμμύδι, την πιπεριά, το σκόρδο, αλάτι, πιπέρι, το μπούκοβο και τους αστεροειδής γλυκάνισους.
Αν το τηγάνι μας είναι στεγνό προσθέτουμε λίγο ακόμα ελαιόλαδο.
Σοτάρουμε μέχρι να καραμελώσουν.
Προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας και σοτάρουμε.
Προσθέτουμε το ούζο και περιμένουμε μέχρι να σβήσει. Προσθέτουμε μέσα τις ντομάτες και φέρνουμε σε βρασμό.

Μεταφέρουμε σε ένα πυρίμαχο σκέυος. Ψιλοκόβουμε τον βασιλικό και βάζουμε τον μισό στο ταψί μας.
Ρίχνουμε λίγη φρέσκια ρίγανη και σπάμε από πάνω 100 γρ. φέτα.
Προσθέτουμε τις γαρίδες όμορφα πάνω από τη σάλτσα μας για να χωρέσουν όλες. Τις πιέζουμε ελαφρά με τα χέρια μας για να μπορέσουν να μαγειρευτούν με τη σάλτσα.
Σπάμε τα υπόλοιπα 100 γρ. φέτα από πάνω, πασπαλίζουμε με τον υπόλοιπο βασιλικό, λίγη ρίγανη και λίγο έξτρα παρθένο ελαιόλαδο.
Ψήνουμε για 20 λεπτά.
Μόλις είναι έτοιμες αφαιρούμε από το φούρνο.
Πασπαλίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και είμαστε έτοιμοι να σερβίρουμε!

akispetretzikis.com

 

Διαβάστε ακόμα στο youweekly.gr:

Πεντανόστιμο σνίτσελ κοτόπουλο με mayo-honey σως

Μοσχάρι κοκκινιστό που λιώνει στο στόμα!

Δροσερή ρυζοσαλάτα με μαυρομάτικα φασόλια

Τα καλύτερα μας σήμερα:

Χριστός και Παναγία! Δείτε πώς είναι σήμερα η Μάρω Λύτρα!

Αγνώριστος! Η άγνωστη φωτογραφία που σίγουρα θέλει να ξεχάσει ο Νίκος Χατζηνικολάου! (PHOTO)

Νίνα Λοτσάρη: Μας δείχνει για πρώτη φορά το αληθινό της πρόσωπο – Πάρτε μία ανάσα και πατήστε «κλικ»

loading...