Συστατικά
Για τη μαρινάδα

1 κ.σ. καστανή ζάχαρη
1 κ.σ. καπνιστή γλυκιά πάπρικα
1 κ.γ. μπούκοβο
1 κ.γ. τριμμένο μπαχάρι
1 κοφτή κ.σ. μαύρο πιπέρι
1 κ.σ. χοντρό αλάτι

Για το κότσι

1600 γρ. χοιρινό κότσι ή ωμοπλάτη,  χωρίς δέρμα
4 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. απαλή μουστάρδα
1 κρεμμύδι μεγάλο ή δύο μικρά
500 ml μαύρη μπύρα

Για το σερβίρισμα

150-200 γρ. iceberg
1 κ.σ. μαγιονέζα
αλάτι
πιπέρι
6 μαλακά ψωμάκια για μπέργκερ
3 φέτες τυρί
γαλλική μουστάρδα
τηγανιτές πατάτες

Μέθοδος Εκτέλεσης
Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 140°C  στον αέρα.

Για την μαρινάδα

Σε ένα μούλτι ή σε ένα γουδί, χτυπάμε την καστανή ζάχαρη, την καπνιστή γλυκιά πάπρικα, το μπούκοβο, το τριμμένο μπαχάρι, το μαύρο πιπέρι, το χοντρό αλάτι και αφήνουμε στην άκρη.

Για το κότσι

Βάζουμε ένα τηγάνι στη φωτιά να κάψει
Χαράσουμε το κρέας μας και βάζουμε την μουστάρδα φροντίζοντας να απλωθεί παντού
Ρίχνουμε την ξερή μαρινάδα και την απλώνουμε σε όλο το κρέας μας
Βάζουμε στο τηγάνι μας, ελιαόλαδο και το χοιρινό και σοτάρουμε για 1-2 λεπτά ώστε να πάρει ώραίο χρυσαφί χρώμα και από τις δύο πλευρές
Σε μία γάστρα προσθέτουμε το κρεμμύδι, αφού πρώτα το κόψουμε σε λεπτές φέτες, μαζί μα την μαύρη μπύρα. Τελευταίο προσθέτουμε το κότσι μας
Κλείνουμε τη γάστρα με καπάκι και ψήνουμε στον φούρνο για 4 ώρες
Μόλις είναι έτοιμο, αφαιρούμε από τον φούρνο.
Τοποθετούμε το κότσι σε ένα ξύλο κοπής και αφαιρούμε όλα τα κόκκαλα.
Με δύο πιρούνια σπάμε το κρέας σε μικρά κομμάτια και περιχύνουμε το ζουμί που έχει μείνει στη γάστρα.

Για το σερβίρισμα

Σε ένα μπολ, κόβουμε το iceberg σε λεπτές φέτες, προσθέτουμε την μαγιονέζα, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε
Κόβουμε τα ψωμάκια του μπέργκερ στην μέση. Στα μισά προσθέτουμε φέτες τυρί και τα βάζουμε όλα μέσα στον φούρνο να ζεσταθούν, ίσα ίσα να λιώσει το τυρί
Αλείφουμε την κάτω πλευρά από τα ψωμάκια (τα 3 που δεν έχουν τυρί) με μουστάρδα,βάζουμε από πάνω τα κομμάτια από το χοιρινό μας, το iceberg και καπακώνουμε
Συνοδεύουμε με τηγανιτές πατάτες.

 

akispetretzikis.com

 

Διαβάστε ακόμα στο youweekly.gr:

Πεντανόστιμο σνίτσελ κοτόπουλο με mayo-honey σως

Μοσχάρι κοκκινιστό που λιώνει στο στόμα!

Δροσερή ρυζοσαλάτα με μαυρομάτικα φασόλια

Τα καλύτερά μας σήμερα:

Σοκάρει η αποκάλυψη πασίγνωστης ηθοποιού: «Είχα καρκίνο στο στήθος και εξαπλώθηκε στους λεμφαδένες»

Χαρά Βοσκοπούλου: Έγινε ξανθιά και κάνει καριέρα στην Αγγλία – Δείτε την μεταμόρφωσή της!

Λιώσαμε! Το πρώτο μπανάκι του νεογέννητου γιου της Κατερίνας Καραβάτου!

loading...