Υλικά συνταγής

1 αρνίσιο μπούτι γύρω στα 2 με 2-1/2 κιλά χωρίς κόκαλο 4 κ.σ. ελαιόλαδο 1 σκ. σκόρδο αλάτι πιπέρι φρεσκοτριμμένο 2 κ.σ. μουστάρδα 200 γρ. κεφαλογραβιέρα 2 χρωματιστές πιπεριές 2-3 κλαδάκια φρέσκα μυρωδικά, δεντρολίβανο, ρίγανη, θυμάρι σπάγκος ψησίματος Για τις πατάτες 6 -8 πατάτες 1 λίτρο νερό 2-3 κλαδάκια φρέσκα μυρωδικά 1 λεμόνι 1/3 φλ. ελαιόλαδο 2 κ.σ. μουστάρδα

Εκτέλεση
Αφήνουμε το κρέας να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου. Το ανοίγουμε στον πάγκο. Σε μπολ βάζουμε το ελαιόλαδο τη μουστάρδα, το αλατοπίπερο, τα μυρωδικά και το σκόρδο ψιλοκομμένο .
Τα ανακατεύουμε και αλείφουμε με το μισό μίγμα το μπούτι εσωτερικά. Σε όλη την επιφάνεια βάζουμε κομμάτια χρωματιστής πιπεριάς και λεπτά μπαστούνια τυριού. Το τυλίγουμε σε σφιχτό ρολό και το δένουμε με σπάγκο ψησίματος για να κρατήσει το σχήμα του. Αλείφουμε και εξωτερικά το κρέας με το μίγμα μουστάρδας. Το βάζουμε σε ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 1 ώρα και 20′.
Ετοιμάζουμε τις πατάτες. Πλένουμε πολύ καλά τις φρέσκες μικρές πατάτες με την φλούδα τους. Τις βράζουμε για 15′ σε αλατισμένο νερό. Τις στραγγίζουμε. Τις βάζουμε σε μπολ. Τις σπάμε ελαφρά η τις τσακίζουμε με βαρύ αντικείμενο. Προσθέτουμε τα βότανα, το λάδι, το αλατοπίπερο, το λεμόνι, τη μουστάρδα και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό μόλις που να σκεπάζονται οι πατάτες.
Τις βάζουμε στο ταψί γύρω από το μπούτι που έχει μισοψηθεί. Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 180 βαθμούς και συνεχίζουμε το ψήσιμο για περίπου 1 ώρα και να μείνει το φαγητό σχεδόν με το λάδι του. Οι πατάτες απέξω ξεροψήνονται και μεςα γίνονται μελωμένες.
Αφήνουμε το κρέας να σταθεί για 15′ σκεπασμένο και να ανακτήσει τα υγρά του. Σερβίρουμε το ρολό ολόκληρο με τις πατάτες.
Γρήγορος τρόπος ψησίματος
Αφού τυλίξουμε το ρολό και δέσουμε, το ροδίζουμε για 10′ γύρω γύρω σε καυτό τηγάνι. Το μεταφέρουμε στον φούρνο και ψήνουμε στους 250 βαθμούς για 45′. Προσθέτουμε τις πατάτες, χαμηλώνουμε το φούρνο και συνεχίζουμε το ψήσιμο μέχρι να μελώσουν οι πατάτες και να μείνει το φαγητό σχεδόν μόνο με το λάδι του.

argiro.gr

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Ζουμερό κοντοσούβλι κρασάτο: Δεν θα μείνει ούτε μπουκιά!

Φιλέτο Μοσχαρίσιο με Jack Daniels σως: Δοκίμασε κι εσύ την υπέροχη αυτή συνταγή!

Σουβλάκια πατάτας με σάλτσα μουστάρδας – Δεν έχεις ξαναφάει κάτι παρόμοιο!

 

loading...
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ