Αυτή είναι η σπανακόπιτα κουρού που θα λατρέψεις

Αυτή είναι η σπανακόπιτα κουρού που θα λατρέψεις
Χρόνος εκτέλεσης: 1 ώρα

Μερίδες: 8-10

Υλικά

Για τη ζύμη

  • 300 γρ. τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου

  • 340 γρ. βούτυρο Όλυμπος σε θερμοκρασία δωματίου

  • 370 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.

  • 1 κ.γ. αλάτι

  • 1 κρόκο αυγού χτυπημένο με λίγο νερό για το άλειμμα


Για τη γέμιση

  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο

  • 3 φρέσκα κρεμμυδάκια

  • 1 κιλό πλυμένο σπανάκι

  • ½ μάτσο δυόσμο

  • 1/3 μάτσο άνηθο

  • ξύσμα από 1 λεμόνι

  • 500 γρ. φέτα Όλυμπος την οποία σπάμε με τα χέρια μας

  • 200 γρ. τυρί κρέμα

  • μπόλικο πιπέρι

  • αλάτι


Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190° C στον αέρα.


Για τη ζύμη

  • Χτυπάμε στο μίξερ με το φτερό το τυρί και το βούτυρο για 2-3 λεπτά και όταν αφρατέψουν προσθέτουμε το αλεύρι που το έχουμε αναμείξει με το αλάτι.

  • Το αλεύρι δεν θέλει πολύ χτύπημα. Ίσα ίσα να απορροφηθεί από τη ζύμη.

  • Η ζύμη είναι πάρα πολύ μαλακή.

  • Φτιάχνουμε με τη ζύμη 2 μπαλάκια, τα κλείνουμε σε μεμβράνη και τα βάζουμε στο ψυγείο για 1-2 ώρες.

  • Μέχρι να κρυώσει το ζυμάρι, ετοιμάζουμε τη γέμιση.


Για τη γέμιση

  • Χρειαζόμαστε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.

  • Προσθέτουμε το ελαιόλαδο.

  • Χοντροκόβουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια.

  • Τα προσθέτουμε στο τηγάνι και ανακατεύουμε μέχρι να μαλακώσουν.

  • Προσθέτουμε το σπανάκι το οποίο σπάμε σε κομμάτια με τα χέρια μας και ανακατεύουμε.

  • Σοτάρουμε μέχρι να εξατμιστούν όλα τα υγρά του.

  • Μεταφέρουμε σε ένα μπολ.

  • Χοντροκόβουμε το δυόσμο και το προσθέτουμε στο μπολ.

  • Προσθέτουμε τον άνηθο, το ξύσμα από το λεμόνι, τη φέτα την οποία σπάμε με τα χέρια μας, το τυρί κρέμα, το πιπέρι και το αλάτι.

  • Ανακατεύουμε και η γέμιση μας είναι έτοιμη.


Για την χορτόπιτα

  • Όταν η ζύμη έχει ξεκουραστεί με τη βοήθεια αρκετού αλευριού ανοίγουμε το κάθε κομμάτι σε ένα περίπου στρογγυλό φύλλο διαμέτρου 40 εκ. Δεν είναι απαραίτητο να είναι εντελώς κυκλικό…

  • Στρώνουμε το ένα φύλλο σε στρογγυλό ταψί διαμέτρου 30 εκ. αφήνοντας λίγο από το φύλλο να εξέχει από το ταψί.

  • Ρίχνουμε τη γέμιση και απλώνουμε ομοιόμορφα.

  • Σκεπάζουμε με το 2ο φύλλο.

  • Κλείνουμε τις άκρες περιμετρικά με τα χέρια μας.

  • Αλείφουμε την πίτα μας πριν ψηθεί με τον κρόκο αυγού.

  • Ψήνουμε για 40-50 λεπτά στην υψηλή σχάρα ώστε να ψηθεί η πίτα μας από κάτω.


akispetretzikis.com

Διαβάστε ακόμη στο Youweekly.gr:

Η φανταστική λεμονόπιτα που πρέπει να δοκιμάσεις

Εντυπωσιακό μπούστο με αυτές τις 10 πανεύκολες ασκήσεις

Φάτε αυτό τον ξηρό καρπό και περιμένετε 4 ώρες! Αυτό που θα συμβεί θα σας εκπλήξει!