Ντομάτες Προβενσάλ... συνταγή του Άκη Πετρετζίκη

Ντομάτες Προβενσάλ... συνταγή του Άκη Πετρετζίκη


Clock dfcc0e208d138d9bd767c6f1f85dfe28624afa0652c24ad00a1a457ca3ec6e0d
Χρόνος Εκτέλεσης 1 ώρα 20 λεπτά




Shares 5606bf075942176c08f602bcfddfb1eae4f9ffc25749ab7454da85f803864740
Μερίδα/ες 6




Difficulty ff7c9d703c99daf2ec2af59a591ebe31b6bd74796afe6167236e1316b56ed4a6
Βαθμός Δυσκολίας 1




Συστατικά




  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο

  • 3 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα

  • 3 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένες

  • 1 κ. ντομάτες

  • 500 γρ. ντοματίνια

  • 8 κλαδάκια φρέσκο θυμάρι ή/και ρίγανη, ψιλοκομμένα

  • 1 κ.σ. ζάχαρη

  • 50-100 γρ. φρυγανιά

  • 200 γρ. φέτα, σε κύβους

  • αλάτι

  • πιπέρι


    Μέθοδος Εκτέλεσης




  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 180 βαθμούς στον αέρα.

  • Σε ένα τηγάνι, σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε το μισό ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν, για 10-15 λεπτά.

  • Σε ένα πυρίμαχο σκεύος, τοποθετούμε τα κρεμμύδια με το σκόρδο, τις ντομάτες κομμένες στη μέση, τα μυρωδικά, τη ζάχαρη, τη φέτα , αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε. Από πάνω πασπαλίζουμε με τη φρυγανιά.

  • Ραντίζουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο, ρίχνουμε λίγα ακόμη μυρωδικά και ψήνουμε για 45 λεπτά με 1 ώρα μέχρι οι ντομάτες να γίνουν ζουμερές και να πάρουν ένα ωραίο χρυσαφένιο χρώμα.



πηγή: akispetretzikis.com

 

Διαβάστε ακόμη στο Youweekly.gr:

-Μπρουσκέτες με ψητές ελιές για να ξετρελάνετε τους φίλους σας!!!


-Γεμιστες κρέπες με σπανάκι στο φούρνο για να τρελαθειτε!!