Clock dfcc0e208d138d9bd767c6f1f85dfe28624afa0652c24ad00a1a457ca3ec6e0d

Χρόνος Εκτέλεσης 1 ώρα 20 λεπτά

Shares 5606bf075942176c08f602bcfddfb1eae4f9ffc25749ab7454da85f803864740

Μερίδα/ες 6

Difficulty ff7c9d703c99daf2ec2af59a591ebe31b6bd74796afe6167236e1316b56ed4a6

Βαθμός Δυσκολίας 1
Συστατικά
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 3 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  • 3 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1 κ. ντομάτες
  • 500 γρ. ντοματίνια
  • 8 κλαδάκια φρέσκο θυμάρι ή/και ρίγανη, ψιλοκομμένα
  • 1 κ.σ. ζάχαρη
  • 50-100 γρ. φρυγανιά
  • 200 γρ. φέτα, σε κύβους
  • αλάτι
  • πιπέρι
     Μέθοδος Εκτέλεσης
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 180 βαθμούς στον αέρα.
  • Σε ένα τηγάνι, σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε το μισό ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν, για 10-15 λεπτά.
  • Σε ένα πυρίμαχο σκεύος, τοποθετούμε τα κρεμμύδια με το σκόρδο, τις ντομάτες κομμένες στη μέση, τα μυρωδικά, τη ζάχαρη, τη φέτα , αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε. Από πάνω πασπαλίζουμε με τη φρυγανιά.
  • Ραντίζουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο, ρίχνουμε λίγα ακόμη μυρωδικά και ψήνουμε για 45 λεπτά με 1 ώρα μέχρι οι ντομάτες να γίνουν ζουμερές και να πάρουν ένα ωραίο χρυσαφένιο χρώμα.

πηγή: akispetretzikis.com

 

Διαβάστε ακόμη στο Youweekly.gr:

Μπρουσκέτες με ψητές ελιές για να ξετρελάνετε τους φίλους σας!!!

Γεμιστες κρέπες με σπανάκι στο φούρνο για να τρελαθειτε!!

loading...