Συστατικά
1 στήθος κοτόπουλο
λίγο ελαιόλαδο
πιπέρι φρέσκο
αλάτι
1 κλ. θυμάρι, ρίγανη, δενδρολίβανο
2 σκ. σκόρδο, σπασμένες
2 κ.σ. βούτυρο
10 φύλλα λόλες ,
10 φύλλα μαρουλιού

Για την σος γιαουρτιού

3 κ.σ. γιαούρτι
2 κ.σ μέλι
5-6 φύλλα δυόσμο, ψιλοκομμένο
5 κλ. φρέσκο θυμάρι, ψιλοκομμένο
ξύσμα και χυμό από 1 λεμόνι
1 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι

Μέθοδος Εκτέλεσης
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα.
Λαδώνουμε και αλατοπιπερώνουμε το φιλέτο μας. Αλείφουμε καλά με τα χέρια μας να πάει παντού.
Βάζουμε ένα τηγάνι στη φωτιά να κάψει καλά, σε σημείο που να βγάζει καπνούς.
Δίνουμε χρώμα στο φιλέτο μας, στο τηγάνι.
Παράλληλα, παίρνουμε ένα μικρό ταψάκι, ίσα-ίσα να χωράει το κοτόπουλο μέσα και βάζουμε στον πάτο τα 3 κλαδάκια απο τα μυρωδικά και το σκόρδο.
Όταν πάρει το κοτόπουλο χρώμα, το μεταφέρουμε στο ταψάκι πάνω απο τα μυρωδικά. Με τον τρόπο αυτό, όταν ψήνεται θα περάσουν όλα τα αρώματα μέσα στο κοτόπουλο.
Λιώνουμε το βούτυρο και το ρίχνουμε καυτό πάνω από το κοτόπουλο.
Ψήνουμε στον φούρνο για 15 λεπτά.
Όταν είναι έτοιμο, το κόβουμε σε φέτες και αφήνουμε στην άκρη.
Πλένουμε με νερό και ξύδι τις λόλες και το μαρούλι.
Τα κόβουμε και τα προσθέτουμε σε ένα μπολ.
Σε ένα μπολάκι, προσθέτουμε το γιαούρτι, το μέλι, το δυόσμο, το θυμάρι, το ξύσμα και το χυμό από το λεμόνι, ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε μέχρι να πάρει ωραία υφή.
Προσθέτουμε την σος στο μπολ με τη σαλάτα και ανακατεύουμε να πάει παντού.
Στο τέλος προσθέτουμε και το κοτόπουλο πάνω από τη σαλάτα μας.

akispetretzikis.com

 

Διαβάστε ακόμα στο youweekly.gr:

Καλοκαιρινή τηγανιά από τα χεράκια της Αργυρώς

Κοτόπουλο πανέ με τυριά και λαχανικά της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου

Τα πιο ωραία γεμιστά από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου!

Τα καλύτερα μας σήμερα:

Το τερμάτισε! Ποιο αγαπημένο τηλεοπτικό πρόσωπο έχει φόντο στο κινητό του τον Άγιο Παϊσιο

«Έχει πρόβλημα με τα ελληνικά της και…»: Ποιος «στολίζει» δημοσίως την Κατερίνα Καινούργιου

Παντελής Παντελίδης: Η οικογένεια πήγε το βραβείο στο μνήμα του – Tα συγκινητικά λόγια του πατέρα του!

loading...