Υλικά συνταγής
6 πιπεριές Φλωρίνης

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1/3 φλιτζ. ελαιόλαδο

3 κ.σ. βαλσαμικό ξίδι

2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο

αλάτι,πιπέρι

Πανεύκολη και πολύ ελαφριά σαλάτα που συνοδεύει τέλεια τα θαλασσινά σε νηστίσιμο τραπέζι.

Εκτέλεση

Βάζουμε τις πιπεριές ολόκληρες στο φούρνο και τις ψήνουμε στους 200 C μέχρι να εμφανίσουν φουσκάλες στη φλούδα και να αρχίσει να μαυρίζει.

Τις βγάζουμε σε μπολ και το σκεπάζουμε καλά. Τις αφήνουμε για 10΄ να ιδρώσουν (έτσι ξεφλουδίζονται πολύ εύκολα). Τις ξεφλουδίζουμε, τις κόβουμε στη μέση, αφαιρούμε το κοτσάνι, τους σπόρους και τις ίνες τους και τις κόβουμε σε λωρίδες.

Βάζουμε τις πιπεριές σε μπολ και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύουμε και τις σερβίρουμε σαν σαλάτα ή πάνω σε φρυγανισμένο ψωμί.

argiro.gr

 

Διαβάστε ακόμα στο youweekly.gr:

Το παραδοσιακό ιμάμ μπαϊλντί της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου

Νόστιμη παραλλαγή του πιο αγαπημένου φαγητού: Παστίτσιο με γαλοπούλα!

Τα κεφτεδάκια αλλιώς! Απολαύστε τα γεμιστά με μοτσαρέλα

Τα καλύτερα μας σήμερα:

Αυτό κι αν είναι έκπληξη! Δείτε ποια παρουσιάστρια θα ενταχθεί στην ομάδα της Ελένης Μενεγάκη!

Αποκλειστικό! Κουρκούλης – Κελεκίδου: Όλο το φωτογραφικό άλμπουμ από την βάφτιση της κόρης τους

Ο Θάνος Πετρέλης με τις κόρες του στην παραλία – Σε ποιον μοιάζουν;

loading...