Εκπληκτική συνταγή! Πασχαλινή Κρεατόπιτα!

Εκπληκτική συνταγή! Πασχαλινή Κρεατόπιτα!
Τρέχετε και δεν φτάνετε με τις Πασχαλινές προετοιμασίες; Αν ακόμα βρίσκεστε στη διαδικασία της αναζήτησης φαγητών για το πασχαλινό τραπέζι, τότε σας βρήκαμε μια ωραία και σχετικά εύκολη λύση!

Ποια είναι αυτή; Φυσικά μια νοστιμότατη πασχαλινή Κρεατόπιτα. Διαβάστε παρακάτω...

Αρχικά φτιάχνουμε τη γέμιση:

Βράζουμε τα κρέατα και τα κόβουμε σε μικρά κομματάκια.

Ζεσταίνουμε το βούτυρο σε αλουμινόφυλλο σε κατσαρόλα και σοτάρουμε τα πράσα και τα κρεμμυδάκια.

Προσθέτουμε το κρέας, ανακατεύουμε και ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, ρίχνουμε το τυρί, τα αυγά και ανακατεύουμε καλά. Αφήνουμε τη γέμιση να κρυώσει.

Για τη ζύμη:

Βάζουμε σε μεγάλο μπολ ή λεκάνη το αλεύρι το λιωμένο βούτυρο σε αλουμινόφυλλο και ανακατεύουμε με τα χέρια. Προσθέτουμε το νερό και το αλάτι και ζυμώνουμε μια εύπλαστη ζύμη. Αλευρώνουμε τον πάγκο μας και ανοίγουμε 6 λεπτά φύλλα. Αλείφουμε με πινέλο ένα ταψάκι διαμέτρου 28-30 εκατοστών. Βάζουμε το πρώτο φύλλο και αλείφουμε με λίγο βούτυρο σε αλουμινόφυλλο.

Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία άλλες δύο φορές.

Απλώνουμε τη γέμιση σε όλη την επιφάνεια του ταψιού. Σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα, τα οποία αλείφουμε επίσης ένα-ένα με λίγο βούτυρο σε αλουμινόφυλλο.

Χαράζουμε την πίτα μας σε κομμάτια και αλείφουμε με λίγο βούτυρο σε αλουμινόφυλλο.

Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 175°C για 45-50 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσει καλά η πίτα μας.

Διαβάστε επίσης στο youweekly.gr:

Το γλυκό της ημέρας: Μπουγάτσα νηστίσιμη!

Φτιάξτε στα γρήγορα το πασχαλινό τσουρέκι της τεμπέλας!

Φαίη Σκορδά: Αυτή είναι η συνταγή για πασχαλινά τσουρέκια που λατρεύουν τα παιδιά της