Συστατικά
Για τις κροκέτες

300 γρ. ψάρια της αρεσκείας σας χωρίς κόκαλο και πέτσα ψημένα ή τηγανιτά
2 κ.σ. τυρί κρέμα
1 λάιμ σε ξύσμα και χυμό
λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
λίγο άνιθο ψιλοκομμένο
αλάτι
πιπέρι

Για το πανάρισμα

φρυγανιά τριμμένη
αλεύρι
αυγό
σπορέλαιο για το τηγάνισμα
μαγιονέζα για το σερβίρισμα
Μέθοδος Εκτέλεσης

Μια πολύ ωραία συνταγή για να χρησιμοποιήσουμε τα ψάρια που μας έχουν μείνει, είτε είναι ψητά στο φούρνο είτε στο τηγάνι.

Καθαρίζουμε καλά τα ψάρια μας από δέρμα και κοκαλα.
Επειτα βάζουμε το κρέας σε ένα μπολ και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά για τις κροκέτες
Ανακατεύουμε πολύ καλά με ένα πιρούνι μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Με ελαφρά βρεμμένα χέρια πλάθουμε κροκέτες από το μείγμα σε σχήμα της αρεσκείας μας και τις τοποθετούμε σε ένα ταψάκι που το έχουμε στρώσει με λαδόκολλα.
Βάζουμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 3 ώρες.
Αν θέλουμε μετά αφού παγώσουν καλά να τις βάλουμε σε ένα μπολ ή σε ένα σακουλάκι και να τις διατηρήσουμε εκεί για 1-2 μήνες ώστε να τις ετοιμάσουμε όταν τις χρειαστούμε.
Βγάζουμε τις κροκέτες από την κατάψυξη και τις πανάρουμε περνώντας τες πρώτα από το αλεύρι, μετά από το αυγό και έπειτα από τη φρυγανιά.
Τις τηγανίζουμε σε ένα πλατύ ρηχό τηγάνι που έχουμε βάλει 2 εκ. σε ύψος ελαιόλαδο και το έχουμε φέρει στους 180 βαθμούς, τις στραγγίζουμε σε αρκετό χαρτί κουζίνας ώστε να φύγουν τα πολλά λάδια και σερβίρουμε με λίγη μαγιονέζα.

Tip
Ωραία ψάρια για τη συνταγή ειναι ο σολομός και το λαβράκι!

akispetretzikis.com

 

Διαβάστε ακόμα στο youweekly.gr:

Σπαγγέτι με σάλτσα ντομάτας- Απλά αλλά μοναδικά!

Ο διαφορετικός μουσακάς του Άκη Πετρετζίκη! Δοκιμάστε τον με φακές και μελιτζάνα

Απίθανα χορτοφαγικά burgers με σος αβοκάντο

Τα καλύτερα μας σήμερα:

«Θέλει να μου πάρει τον Γιαννάκη και να…»: Το πρωτοφανές ξέσπασμα της Αλίκης για τον Παπαμιχαήλ επί σκηνής

Γενέθλια σήμερα για τη Δέσποινα Βανδή -Πόσο ετών γίνεται;

Δύσκολες ώρες για αγαπημένη ηθοποιό – Η σπάνια ασθένεια από την οποία πάσχει

loading...