Έχει ελάχιστες θερμίδες και λιπαρά αλλά όλη τη γεύση ενός ζουμερού μπιφτεκιού.

Υλικά συνταγής
1κιλό μοσχαρίσιος άπαχος κιμάς 2 κ.σ βαλσαμικό ξίδι 1 κρεμμύδι τριμμένο 1μεγάλη σφιχτή ντομάτα τριμμένη λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό ή αποξηραμένη ρίγανη αλάτι φρεσκοτριμμένο πιπέρι Για το σερβίρισμα βραστά ή ψητά λαχανικά ή χόρτα

Mερίδες: 6
Χρόνος Προετοιμασίας: 5 λεπτά
Χρόνος Ψησίματος: 15 λεπτά

Εκτέλεση
Βάζουμε όλα τα υλικά σε μπολ και τα ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να αλλάξει χρώμα ο κιμάς. Για καλύτερο γευστικό αποτέλεσμα σκεπάζουμε τον κιμά και τον αφήνουμε στο ψυγείο για να ενωθούν καλά οι γεύσεις. Πλάθουμε 6 μεγάλα μπιφτέκια. Σε αυτό το στάδιο μπορούμε να τα αποθηκεύσουμε  ένα-ένα  σε σακούλες τροφίμων, καλά κλεισμένες, στην κατάψυξη.

Ψήνουμε σε σχάρα ( κάρβουνα) για 5′-6′ από κάθε πλευρά ή τα ψήνουμε σε σχάρα μέσα σε ταψάκι στους 200C για 15′. Ένας εύκολος τρόπος ψησίματος είναι σε αντικολλητικό τηγάνι 5′-6′, από κάθε πλευρά, χωρίς λιπαρή ουσία.

argiro.gr

Δείτε ακόμη: Έτσι θα φτιάξετε πεντανόστιμα, νηστίσιμα μπιφτέκια από σουπιές και καλαμάρια!

Δείτε ακόμη: Νηστίσιμες μελιτζάνες παπουτσάκια- Μια άλλη εκδοχή για τη Σαρακοστή!

Δείτε ακόμη: Βρήκαμε την αυθεντική συνταγή της Jack Daniel’s Sauce! Φτιάξτην με μοσχαρίσιο φιλέτο!

 

 

loading...