Συστατικά
400 γρ. ρεβύθια βρασμένα
4 – 6 σκ. σκόρδο
1 κρεμμύδι
2 κ.γ. κύμινο
2 κ.γ. κόλιαντρο
1 κ.σ. μαϊντανό
2 κ.σ. αλεύρι γ.ο.χ.
αλάτι και πιπέρι

Μέθοδος Εκτέλεσης

Βράζουμε και στεγνώνουμε καλά τα ρεβύθια… Όσο πιο στεγνά είναι τόσο πιο λιγότερο αλεύρι θα χρειαστούμε.
Στη συνέχεια χτυπάμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ εκτός από το αλεύρι και το μαϊντανό που τα προσθέτουμε στο τέλος εκτός μίξερ.
Αυτά τα ανακατεύουμε με μια σπάτουλα ή με ένα κουτάλι.
Βρέχοντας ελαφρά τα χέρια μας πλάθουμε ομοιόμορφα στρογγυλά κεφτεδάκια διαμέτρου 1,5 εκ.
Τα βάζουμε σε ένα ταψί με αλεύρι και με κυκλικές κινήσεις τα αλευρώνουμε.
Τηγανίζουμε σε ένα τηγανάκι που το έχουμε γεμίσει σε 2 εκ.  βάθος  με ελαιόλαδο ή σπορέλαιο.
Τηγανίζουμε μέχρι να χρυσίσουν, γυρίζοντάς τα και από την άλλη μεριά
Σερβίρουμε με γιαούρτι ή με μια ωραία σως με ταχίνι
Tip
Υπέροχος κεφτές από ρεβύθια… μπορεί να γίνει σάντουιτς ή να τους φάτε σκέτους…! Προσέχουμε η θερμοκρασία του λαδιού στο τηγάνι να μην ξεπεράσει τους 180 βαθμούς

akispetretzikis.com

Διαβάστε ακόμα στο youweekly.gr:

Απολαυστικό ριζότο με γαρίδες και μελιτζάνα του Άκη Πετρετζίκη

Βαρέθηκες τις ίδιες συνταγές; Δοκίμασε καλοκαιρινούς γαριδοκεφτέδες

Μοναδική σπιτική συνταγή! Φτιάξε το λεμονάτο της μαμάς σου και συνόδευσέ το με ρύζι

Τα καλύτερα μας σήμερα:

Καλομοίρα: Η φωτογραφία και το συγκινητικό της μήνυμα λίγες μέρες πριν τον τοκετό

Συλλεκτικό βίντεο: Δείτε τον Ρουβά φαντάρο και τον Βερύκιο να του παίρνει συνέντευξη

Νέος έρωτας για αγαπημένη Ελληνίδα παρουσιάστρια – Δείτε τον κούκλο σύντροφό της

loading...