ΥΛΙΚΑ
1κ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φακ. ξηρή μαγιά
550ml χλιαρό νερό
1 κ.γ. αλάτι
2 κ.γ. ζάχαρη
3 κ.σ. ταχίνι
1κ.γ. μέλι διαλυμένο σε μισή κούπα νερό για επάληψει
100γρ. σουσάμι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε σε λεκανίτσα όλα τα υλικά μας ή σε μίξερ και ζυμώνουμε ,μέχρι να γίνει μια μαλακή ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια μας.
Την αφήνουμε σκεπασμένη για 1 ώρα περίπου ,να διπλασιαστεί σε όγκο.
Την κάνουμε 2 μπάλες και τις πατάμε σε αλευρωμένη επιφάνεια με τον πλάστη να γίνει πίτα πάχους 1εκ.

Τις βάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα και τις αφήνουμε 15 λεπτά ν’ ανέβουν.
Οταν γίνουν τις κάνουμε δαχτυλιές παντού τις τρυπάμε και με ένα πιρούνι σε διάφορα σημεία και τις αλείφουμε με ένα πινέλο με το διαλυμένο μέλι και πασπαλίζουμε με το σουσάμι.
Ψήνουμε στους 200βαθμούς αντιστάσεις για 20 λεπτά περίπου,ανάλογα το φούρνο σας.
Σημείωση
Οσοι δεν θέλουν το ταχίνι μπορούν να το αντικαταστήσουν με 1/2 κούπα λάδι ηλιέλαιο κατά προτίμηση

Δείτε ακόμη: Λαχταριστοί ουζομεζέδες: Ότι πρέπει για την Καθαρά Δευτέρα!

Δείτε ακόμη: Όλα όσα δεν ήξερες για τα σαρακοστιανά φαγητά: Πόσες θερμίδες κρύβουν και ποιός είναι ο καλύτερος τρόπος να τα μαγειρέψεις;

Δείτε ακόμη: Όλα όσα χρειάζεσαι για το τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας και τα μέρη που θα βρεις τα καλύτερα νηστίσιμα προϊόντα

loading...