Συστατικά
1 αβοκάντο
1/2 κρεμμύδι ξερό
1/2 σκελίδα σκόρδο
2 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κ.γ. κύμινο
1 ντομάτα
10 φύλλα δυόσμου ψιλοκομμένα
2 κλαδιά κόλιανδρο ψιλοκομμένο
1/2 λάιμ το χυμό και το ξύσμα
αλάτι
πιπέρι
2 κ.γ. φυστίκια Αιγίνης σπασμένα όχι τριμμένα (προαιρετικά)

Μέθοδος Εκτέλεσης
Κόβουμε το αβοκάντο στη μέση οριζόντια περιμετρικά του κουκουτσιού. Με τα χέρια στρίβουμε το αβοκάντο και το χωρίζουμε στα δυο.
Αφαιρούμε το κουκούτσι και με ένα κουτάλι αφαιρούμε τη σάρκα και τη βάζουμε σε ένα μπολ. Με ένα πιρούνι σπάμε το αβοκάντο. Αν θέλουμε μπορούμε να αφήσουμε και μερικά χοντρά κομμάτια.
Ψιλοκόβουμε πάρα πολύ καλά το κρεμμύδι και το σκόρδο, προσθέτουμε το κύμινο και το ελαιόλαδο.
Κόβουμε τη ντομάτα στη μέση, αφαιρούμε με ένα κουτάλι τα σπόρια και κόβουμε σε κυβάκια 2×2 εκ.
Τα προσθέτουμε όλα μαζί στο μπολ με το αβοκάντο.
Προσθέτουμε τα αρωματικά, το χυμό και το ξύσμα από το λάιμ, τα φυστίκια και τα ανακατεύουμε.
Σερβίρουμε με ψημένες λεπτές πίτες.

Tip
Κοιτάξτε τα αβοκάντο να είναι ώριμα και μαλακά… Προαιρετικά μπορείτε αν θέλετε να προσθέσετε και τα σπασμένα φυστίκια, που έμενα μου άρεσε πολύ!

akispetretzikis.com

 

Διαβάστε ακόμα στο youweekly.gr:

Το παραδοσιακό ιμάμ μπαϊλντί της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου

Νόστιμη παραλλαγή του πιο αγαπημένου φαγητού: Παστίτσιο με γαλοπούλα!

Τα κεφτεδάκια αλλιώς! Απολαύστε τα γεμιστά με μοτσαρέλα

Τα καλύτερα μας σήμερα:

Αυτό κι αν είναι έκπληξη! Δείτε ποια παρουσιάστρια θα ενταχθεί στην ομάδα της Ελένης Μενεγάκη!

Αποκλειστικό! Κουρκούλης – Κελεκίδου: Όλο το φωτογραφικό άλμπουμ από την βάφτιση της κόρης τους

Ο Θάνος Πετρέλης με τις κόρες του στην παραλία – Σε ποιον μοιάζουν;

loading...